Memleket Partisi sandık başında: Cumhurbaşkanı adayı seçiliyor

Cumhurbaşkanı adayını ön seçimle tespit edecek olan Memleket Partisi, il, ilçe ve genel merkezde oy verme işlemine başladı.

SİYASET 12.03.2022, 13:55 12.03.2023, 14:07
Memleket Partisi sandık başında: Cumhurbaşkanı adayı seçiliyor

Memleket Partisi, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için sandık başına gitti. Oylamanın ardından açıklamada bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Türkiye’nin en demokrat partisiyiz” dedi.

“Birilerinin iki dudağı arasında değil”

Cumhurbaşkanı adayının seçimle belli olacağını ifade eden İnce, “Kapalı kapıların arkasında değil, bazı kişilerin iki dudağı arasında değil, yüreğini, gönlünü bütün örgüte açmış siyasi bir oluşumuz. Türkiye'nin en demokratik kurumu Memleket Partisi'dir, bu durumun anlaşılmasını istiyorum" dedi.

“Telaşa gerek yok”

14 Mayıs 2023 Pazar tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi noktasında ittifaklar içerisinde bulunup bulunmayacağına dair soruya yanıt veren İnce, "Herhangi bir telaşa lüzum yok. Önümüzde 60 gün kadar bir süre bulunuyor. Neden beni bir tarafa yamamaya uğraşıyorlar? Kampanyamızı yapalım, bir çıkalım. İpi belki ben sırtlayacağım. Belki birinci olacağım. Duruma ve şartlara göre bakacağız. Türkiye'ye karşı herhangi bir şey uygulamayacağız, telaş etmeyin merak etmeyin, baskı oluşturmaya gerek görmüyoruz" dedi.

Yorumlar (0)