Memleket Partisi'nden ilk buluşma: "Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket"

Muharrem İnce, Memleket Partisi’nin Genel Başkanı olarak bugün parti genel merkezi önünde yaptığı açıklamada partinin yol haritasını paylaştı. İnce konuşmasında terörle arasına mesafe koymayanla diyaloğa açık olmadığını söyledi ve Cumhur veya Millet ittifakının içinde yer almayacağının mesajını verdi. İnce, “Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

SİYASET 18.05.2021, 14:40 19.05.2021, 09:37
Memleket Partisi'nden ilk buluşma: "Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket"

Memleket Partisi, partinin kuruluş dilekçesini dün İçişleri Bakanlığı’na vermiş ve parti sözcüsü partinin genel ilkeleri kamuoyuyla paylaşmıştı.

Bugün de Muharrem İnce partisinin yol haritasını kamuoyuyla paylaştı.

İnce, “Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket” diyeceğiz diyerek partinin dört ana hedefinin, “Katılımcı demokrasi, ekonomik kalkınma, barış ve güvenlik ile hukukun üstünlüğü” olduğunu söyledi.

“Bu muhalefet düzenine topluca bir itirazımız var. Bu böyle gelmiş bu şekilde gitmez. Gitmemeli diyeceğiz hep beraber” diyen Muharrem İnce’nin açıklamaları şöyle:

“Atatürkçü, demokrat, cumhuriyetçi bir parti olacağız”

“Bu meydanları hep beraber dolduracağız. Bunun için adımız memleket. Logomuzu, ismi hepsini bir bir anlatacağız. Bunların çok bir önemi yok. Bunlar yürekte var olurlar. Biz Atatürkçü, demokrat, Cumhuriyetçi bir parti olacağız…

Atatürk’e saygısızlıkta bulunanı, ayrımcılık yapanı, çevreye saygısı olmayanı partimizde istemiyoruz. Terörle arasında bir mesafe olmayanı, terörün her türlüsünü kınamayanı istemiyoruz partimizde. 85 milyon vatandaşımızı buraya bekliyoruz.”

“2 ayın ardından herkes meydanları görecek”

“Bu hastalıktan kurtulduğumuz zaman meydanları gümbür gümbür dolduracağız. Herkes görecek. Duruşumuz net. Önemli olan duruştur. Yaşam koşullarını, eğitimi, sağlığı nasıl iyileştirebileceğimizi konuşacağız. Eğitimin niteliğinden söz edeceğiz. Hayvancılığı, tarımı markalaşmayı, turizmi ve tasarımı konuşacağız.”

“Ne cumhur ne millet, tek yol memleket”

“Doğduğum yer olan Yalova, doyduğum yer olan Ankara, hizmet ettiğimiz yer Türkiye… Hep beraber ülkemizi kalkındıracağız. Öte yanda Cumhur ittifakı bir yanda Millet ittifakı. Ne diyeceğiz: Ne Cumhur ne Millet, tek yol memleket.

“Bu muhalefet düzenine toptan itiraz ediyoruz”

“Erdoğan’a imzayı verip ardından altını oymaya çalışan kişiden medet bekleyeceksin. Sana imza verip altını oymaya çalışırlarsa ne yapacaksın. Bu muhalefet düzenine topluca bir itirazımız var. Bu böyle gelmiş böyle gitmez.

“Bunları nasıl söylemeyeceğiz”

“Camiler açık, okullar kapalı. Okulda bulaşan virüs camide bulaşmıyor mu? ‘Aman söylemeyim, yanlış anlarlar!’ Cami bunların babası mı? Cami hepimizin evi. Bunları nasıl söylemeyeceğiz?

Söyleyeceğiz. Uçaklara 200 kişi yan yana biniliyor ama lokantalar kapalı, toplu taşımada 2 saat yolculuk yapılıyor. Bunun hesabını dahi soramayan bir muhalefetle karşı karşıyayız. 5 milyonluk teknede yüzmek serbest, deniz kenarında bankta oturursan ceza yiyorsun. Sizin adaletinizi sevsinler.

İktidar muhalefet olmadığı için bunu yapabiliyor.”

Logo çalıntı mı?

“Kimi haberlerde logomuzun çalıntı olduğunu söylüyorlar. Döngüsel bir tasarım yaptık. Bu büyük bir demokratik dönüşümü temsil ediyor. Ortasında nazar boncuğu var, bu da kültürümüzün temsili.

Logoyu teknoloji firmasıyla benzetenler… Birinde 8 ülke var bizde 7 bölge var. Biri mavi biri kırmızı..."

Yorumlar (0)