Memleket Hareketi'nin partileşeceği tarih, sloganı ve logosu belli oldu

İnce'nin 4 Eylül 2020 tarihinde Sivas'tan başlattığı 'Bin Günde Memleket Hareketi', Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı gün olan 19 Mayıs'ta 'Memleket Partisi' ismi altında siyasi hayatına başlayacak.

SİYASET 01.05.2021, 20:49 02.05.2021, 15:56
Memleket Hareketi'nin partileşeceği tarih, sloganı ve logosu belli oldu

Eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin geçtiğimiz sene eylül ayında Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde bu şehirden başlattığı Memleket Hareketi'nin partileşme faaliyetlerinde son aşamaya gelindi.

İçişleri'ne dilekçeyi sunacak

Büyükşehirlerin tamamında ve çok sayıda kentte il başkanlarını belirleyen İnce, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı gün olan 19 Mayıs'ta ise partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na sunacak. İnce, söz konusu dilekçeyi, 17-18 Mayıs tarihlerinde Ankara'da bir araya getireceği parti üyeleri ile birlikte teslim edecek.

Logo ve sloganı belli oldu

Parti sloganını 'memleket', 'adalet', 'vicdan' ve 'iş' kelimelerinin baş harflerinden oluşan 'Mavi' olarak belirleyen partililer, logoyu ise Türkiye haritası olarak belirledi. Parti logosunda, başkent Ankara'nın üzerinde nazar boncuğu şeklindeki '@' işareti yer alacak. 

Partinin resmi internet sitesi de 19 Mayıs günü hizmete açılacak.

Sürpriz isimler de yer alıyor

Parti programı ve tüzüğü hazır olan Memleket Hareketi'nde 50-60 kişiden oluşan kurucular kurulu bulunacak. 

Kurucular kurulu tarafında daha evvel CHP'den istifa eden 3 vekilin yanı sıra, iş adamları Hüseyin Baraner ve Serkan Ufuk Akgün, gazeteci Şaban Sevinç ve eski futbolcu Ümit Özat gibi isimler yer alıyor. 

4 genel başkan yardımcısının bulunacağı partide, 'güçlü genel sekreterlik' vurgusu ön plana çıkacak. İlk genel sekreterin ise Hakkı Akalın olacağı belirtildi. 


(Ümit Özat)

Gençlik ve kadın kolları olmayacak

Partide 20 ila 25 arasında MYK üyesi, 50 kişiden meydana gelen PM (Parti Meclisi) bulunacak. Partinin gençlik ve kadın kolları ise olmayacak.

Milletvekili adaylarının belirlenmesinde 'fermuar' ve 'ön seçim' sistemini uygulayacak olan partinin cumhurbaşkanı adayını ise parti üyeleri seçimle belirleyecek.

İnce, partisinin kuruluşunu resmen ilan ettikten sonra kent gezilerini sürdürecek. İlk etapta gitmediği az sayıdaki kenti ziyaret edecek olan İnce, ardından ilçe gezilerine başlayacak.

Yorumlar (0)