Mehmet Öz, o isme seslendi… “İstifa etmelisin”

Amerika Birleşik Devletleri’nde Senato adayı olan Türk asıllı Prof. Dr. Mehmet Öz, Philadelphia Belediye Başkanı Jim Kenney’i istifaya davet etti. 

SİYASET 06.07.2022, 09:22
Mehmet Öz, o isme seslendi… “İstifa etmelisin”

Cumhuriyetçi Parti’nin Pennsylvania eyaleti Senato adayı olan Prof. Dr. Mehmet Öz, kısa süre önce gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrası, “Artık bu görevi yapmak dahi istemiyorum” ifadelerini kullanan Demokrat Parti’nin Philadelphia Belediye Başkanı Jim Kenney’e seslenerek, “Bir an önce istifa etmelisin” çağrısı yaptı.  

“Artık bu görevi yapmak istemiyorum” demişti

2 gün önce gerçekleştirilen Bağımsızlık Günü programı çerçevesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kenney, kentte iki polis memurun yaralanmasına sebep olan silahlı saldırıya tepki göstererek, “Bu aralar hep, ‘Kötü bir şey mi olacak acaba?’ diye tedirginlik yaşıyorum. Belediye başkanlığı görevimi devrettiğimde daha mutlu bir hayat süreceğim. Artık bu görevi yapmak dahi istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

“Bu açıklamalar, belediye başkanının kendi şehrinden vazgeçtiğinin en net göstergesidir”

Kenney’in bu açıklamalarına cevap veren Prof. Dr. Öz, “Sayın Kenney, bir an önce istifa etmelisin. Kendisi önceki gün bir açıklama yaptı ve görevini bıraktığı gün daha mutlu bir hayat süreceğini ifade etti. Bu açıklamalar, belediye başkanının kendi şehrinden vazgeçtiğinin en net göstergesidir. Philadelphia’daki suç oranları her geçen gün artıyor. Bunun sebebi ise radikal ve aşırı sol politikalar. Kentteki bu sıkıntıların tek kaynağı Kenney ve John Fetterman’dır” dedi. 

Mehmet Öz’e cevap verdi

Mehmet Öz’ün çağrısı üzerine açıklamalarda bulunan Kenney, “Bu sözleri silahlı saldırı sonrası anlık bir öfkeyle dile getirdim. Philadelphia gibi harika bir şehrin belediye başkanı olmaktan her zaman büyük bir onur duydum. Bu hem benim hem de ailem için büyük bir mutluluk kaynağı” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)