Mehmet Ali Çelebi: "Güçlü liderlik için Cumhur İttifakı dedim"

Bir partiye bağlı olup olmamasının önemli olmadığını ifade eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, " Cumhur İttifakı'nın bu ülkenin milli istikameti için daha tutarlı ve net olacağını düşünüyorum. Bu konu hakkındaki görüşüm aynı şekilde devam etmektedir." dedi.

SİYASET 26.09.2022, 17:45 28.09.2022, 08:43
Mehmet Ali Çelebi: "Güçlü liderlik için Cumhur İttifakı dedim"

2018 senesinde düzenlenen genel seçimlerde CHP'nin İzmir'den kontenjan adayı olarak çıkan ve milletvekili seçilen Mehmet Ali Çelebi, partisinden ayrılarak Muharrem İnce'nin yanında bir tavır sergilemişti. İlerleyen zamanlarda Muharrem İnce ile uzaklaşan Çelebi, daha sonra Memleket Partisi'nden istifasını vermiş ve bağımsız milletvekili olmuştu.

İki ittifakı kıyasladı

Meclis’te basın toplantısı gerçekleştiren Mehmet Ali Çelebi, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakını kıyasladı. Milli hususlarda Cumhur İttifakının daha tutarlı ve net olduğunu ifade eden Çelebi, aynı durumun Millet İttifakı adına geçerli olmadığını dile getirdi.

"Türkiye'ye hayır gelmeyecektir"

Mevcut durumda Cumhur İttifakı'nın daha tutarlı ve net bir davranış sergilediğini aktaran Çelebi, "Altılı masa aslında 6+2 olabilir. Orada Abdullah Gül de bulunuyor. Bu durumun çıkmaz sokak olduğunu daha öncesinde de dile getirmiştim. '6+1 masa sadece çıkmaz bir sokaktır. Türkiye’ye buradan bir hayır olmaz' dedim. Bu düşüncelerim aynı şekilde devam ediyor. Bir partinin çatısı altında bulunup bulunmamamda önemli bir konu değil. Mevcut durumdaki düşüncem Cumhur İttifakı'nın ülkeyi milli istikamet açısından daha tutarlı ve net bir yere götüreceğine yönelik görüşüm sürmektedir." diye konuştu.

“İstikrarsızlığı ve kaosu beraberinde getirecektir”

Açıklamalarına devam eden Mehmet Ali Çelebi, şunları ifade etti, "PKK’nın askerlik şubesi haline gelen il başkanlıkları var. Bu kişilerin bakanlık alacağı düşüncesine karşı 'hayır' demem gerektiği için 'Cumhur İttifakı' diyorum. PKK-FETÖ devlete giremesin diye 'Cumhur İttifakı' diyorum. İçerisinde yıkıcı, bölücü ve marjinal düşünceler bulunduran 6+2'li HDP+Gül, bu denklem istikrarsızlık ve kaosu beraberinde getirecektir. Dünya büyük bir kriz durumunu beklemektedir. Kriz durumunda iken zaman geçmemesi, güçlü liderlik adına 'Cumhur İttifakı' dedim."

Yorumlar (0)