Meclis'te Salihe Aydeniz mesaisi

Meclis Hazırlık Komisyonu, DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması raporunu, Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na iletti.

SİYASET 18.07.2022, 20:43 19.07.2022, 13:23
Meclis'te Salihe Aydeniz mesaisi

Tatile giren Meclis'te komisyonlardaki faaliyetler sürüyor. TBMM Hazırlık Komisyonu, emniyet mensubuna yumruk atan Aydeniz ile ilgili raporunu TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyon’a iletti.

Komisyonun söz konusu raporu görüşmek üzere 22 Temmuz tarihinde bir araya gelmesi bekleniyor.

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz 12 Haziran tarihinde İstanbul Kadıköy'de "Tecrit politikasına karşı hürriyeti savunmak için Gemlik'e yürüyoruz' ismi altında gerçekleştirilen eylemde emniyet mensubu Hakan A.'ya yumruk attığı öne sürülen bir vekilin kimliğinin tespit edilmesine yönelik çalışmalar yaptı.

Yumruklu saldırıda bulunan kişinin DBP'li vekil Aydeniz olduğunun tespit edilmesinin akabinde başsavcılık, 'görev icra eden polis memuruna mukavemet gösterme' suçundan tahkikat başlattı.

Başsavcılık, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda da geçen "Seçimden evvel veyahut sonra bir suç işlediği iddia edilen vekil hakkında kovuşturma ve tahkikat yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu kentteki ağır ceza mahkemesine aittir." hükmü doğrultusunda tahkikat dosyası hakkında yetkisizlik kararına vardı.

Başsavcılık, hazırlanan tahkikat dosyasını, gereği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti.

Yorumlar (0)