Meclis'te özür tartışması: Milletvekilleri arasında gerilim tırmandı

Bütçe görüşmelerinin ikinci gününde Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ve İYİ Parti milletvekilleri arasında ortaya çıkan yumruklu kavganın gerginliği devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bütçelerinin ele alındığı oturumda, yumruklu kavga yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. AK Parti ve İYİ Parti milletvekilleri arasında bu defa "özür tartışması" yaşandı.

SİYASET 11.12.2022, 17:40
Meclis'te özür tartışması: Milletvekilleri arasında gerilim tırmandı

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde tansiyon yeniden yükseldi.

Meclis’te ortam yeniden gerildi

İktidar ve muhalefet milletvekilleri birbirlerinin üstüne yürüdü.

Tartışma, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın, bütçe görüşmelerinin ikinci gününde ortaya çıkan yumruklu tartışmayı anımsatmasıyla başladı.

“Hüseyin Örs, ahlaksızca saldırıya uğradı”

Oral, ''Ahlaksızca bir saldırıya maruz kalan Sayın Hüseyin Örs'e geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum'' sözlerini kullandı.

İbrahim Halil Oral'ın bu açıklamalarına, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yanıt verdi.

Elitaş, ''Cumhurbaşkanı yardımcısına 'Utanmaz herif' diyorsunuz, özür dilemiyorsunuz. Bir olay sebebiyle AK Parti Grubu'nu ve milletvekili arkadaşımızı ahlaksızlıkla suçluyorsunuz'' şeklinde konuştu.

Kavga sırasında İYİ Parti milletvekillerinin AK Parti sıralarına yürüdüğünü ifade eden Mustafa Elitaş, şunları söyledi:

''O gün 2 kişiye ceza veriliyor. Biri Sayın Fahrettin Yokuş. Ona neden ceza veriliyor? Demek ki o suçun içinde sen de failsin.''

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da ''Hem AK Parti kurumsalının hem de Meclis Başkanı'nın şiddetle arasına mesafe koyduğunu fiili ve faili kınadığını ifade etmesini bekliyoruz'' sözlerini kullandı.

Milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü

Salonda gerginliğin yükselmesi üzerine Meclis Başkanvekili Haydar Akar, oturuma ara verdi.

Milletvekilleri, ara verildikten sonra yerlerinden kalkarak birbirlerinin üzerine yürüdü. Bütçe görüşmeleri aradan sonra devam etti.

Yorumlar (0)