Mansur Yavaş, Meral Akşener’in teklifini kabul etmedi: “Zorla mı yapayım”

Seçime 7 ay kala 6’lı masada henüz cumhurbaşkanlığı için aday belli olmadı. Bir televizyon programına katılan Barış Yarkadaş burada Meral Akşener’in Mansur Yavaş’a adaylık için gittiğini ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanından gelen cevabın olumsuz olduğunu dile getirdi.

SİYASET 25.11.2022, 12:33 26.11.2022, 08:07
Mansur Yavaş, Meral Akşener’in teklifini kabul etmedi: “Zorla mı yapayım”

2023 yılı seçimleri için Türkiye, geri sayıma başladı. 7 ay kadar bir süre kala muhalefet ve iktidar çalışmalara başlarken parti liderleri arasında birçok görüşme yapılıyor. Muhalefet tarafında 6'lı masa toplantıları peş peşe devam ederken, liderler henüz aday belirleme konusunda net bir karar alamadı.

Masadan kalkacağını söylemişti

Adaylık adına ilk önce Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimleri ortaya atılırken, ortaya net bir karar sunulamadı. 6'lı masanın aday olarak Mansur Yavaş’ı çıkarması gerektiğine işaret eden İYİ Parti Lideri Meral Akşener, söz konusu durumun gelişmemesi halinde masadan kalkabileceğini açıklamıştı.

“Zorla mı aday yapayım”

Söz konusu adaylık tartışmaları devam ederken bir televizyon kanalına katılan Barış Yarkadaş’tan konu ile ilgili bir açıklama geldi.

Meral Akşener tarafından Cumhurbaşkanlığı adaylığı adına Mansur Yavaş'a teklif sunulduğunu ifade eden Yarkadaş, "İYİ Parti içerisinde olan arkadaşlarımız ile sohbet ettiğimiz sırada bu kulisin doğru bir söylem olduğunu hatta daha fazlasının da yaşandığını ifade ettiler" dedi.

Meral Akşener’in Mansur Yavaş’a ısrar etmesi gerektiğinin söylendiğine vurgu yapan Yarkadaş, “Partinin etkili olan isimleri Meral Hanım’a ısrar etti. Sayın Akşener ise bu duruma karşın ’Teklif götürdüm. Kabul etmedi. Zorla aday mı yapayım?’ cevabını verdi” dediler." dedi.

Yorumlar (0)