Mansur Yavaş, aday olacak mı? İlk kez konuştu!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından Cumhurbaşkanlığına aday olarak gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu konuyla ilgili ilk kez açıklamalarda bulunarak, “Görevimin başındayım. Basında yer alan açıklamalar benim rızam dışındadır” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 11.04.2022, 14:00
Mansur Yavaş, aday olacak mı? İlk kez konuştu!

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kısa süre önce Zafer Partisi tarafından yapılan açıklamada, Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerekli sorumluluğu alarak aday olması gerektiği vurgulanmıştı. 

Mansur Yavaş, sözcüsü aracılığıyla bir duyuru yapmıştı

Zafer Partisi’nin bu talebi uzun süre Türk medyasında tartışılırken, Mansur Yavaş, sözcüsü vasıtasıyla bir mesaj paylaşarak bu iddialar ile bir ilgisinin bulunmadığını belirtmişti. 

“İşimin başındayım”

Meral Akşener ile görüşmesinin ardından bir konuşma yapan Yavaş, merak edilen bu konuya da ayrı bir parantez açtı. Kendisini siyasetçi olarak değil, bir kamu görevlisi olarak tanımladığını dile getiren Yavaş, “Ben bir belediye başkanıyım. Belediye başkanları öncelikle halka hizmet için kendi işlerine odaklanmak zorunda. Ben de işimin başındayım” dedi. 

“Bir belediye başkanı olarak benim bir genel başkana herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz”

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’ın, “Göreve çağırıyoruz” başlığı ile yayımladığı kendisine yönelik çağrıyı da yorumlayan Mansur Yavaş, “Benim görevim belli. Halkıma hizmet etmek için bu koltuktayım. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim bir genel başkana herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz. İşimize odaklanmalıyız, ben de öyle yapıyorum. Tek bir kişiyi dahi ayırmadan herkese hizmet götürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 


 

“Ben bir kamu görevlisiyim”

Cumhurbaşkanlığına aday olması yönünde çıkan söylemlerin kendisi ile bir alakası olmadığını vurgulayan Yavaş, “Ben kendimi siyasetin içinde olan bir kişi olarak görmüyorum. Ben bir belediye başkanıyım, doğal olarak da bir kamu görevlisiyim. Kendimi böyle görüyorum ve değerlendiriyorum. Yapılan açıklamalarla benim bir alakam bulunmuyor. Bunlar benim rıza dışında olan açıklamalar. Ben belediye başkanı olarak görevimi yerine getirmeye devam ediyorum” dedi. 

Yorumlar (0)