Mansur Yavaş açıkladı: Adaylık için neden ısrarcı olmadı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında adaylık için neden ısrarcı olmadığını açıkladı. Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığının aynı anda yürütülebileceğini de belirtti.

SİYASET 17.03.2023, 22:44 Hakan Öksüz
Mansur Yavaş açıkladı: Adaylık için neden ısrarcı olmadı?

Gazeteci Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Mansur Yavaş'ın "adaylık" konusundaki açıklamaları dikkat çekti. Aday olmanın belli başlı yollarının bulunduğunu kaydeden Yavaş, "Millet İttifakı'nın belediye başkanı olarak göreve geldik. İttifak bizi seçseydi aday olurduk. Ben başından beri bunu söyledim. Görevlendirilmem halinde yaparım diye. Şimdiye kadar hiç siyasi demeç vermedim. Siyasi polemiğe girmem. Seçi döneminde karalama siyaseti yapmak yerine kendi projelerinizi anlatmalısınız." dedi.

"Tek başına yola çıkmak macera olurdu"

Kendisini ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aday olarak görmek isteyen gençlerden talep yağdığını hatırlatan ABB Başkanı Yavaş, "Diyorlar ki 'biz sizi aday görmek istiyoruz.' Böyle bir siyaset mümkün mü? Altılı masa sizi görevlendirirse tamam ama aksi halde tek başına yola çıkmak macera olurdu. Sandık güvenliği konusu var mesela. Bunu nasıl halledeceksiniz? 2014'te ben mağdur oldum mesela. Mühürsüz tutanakları geçerli saydılar. Gençler birini seviyorsa bu, durup dururken olmuyor. Demek ki siyaset tarzımız hoşlarına gitmiş." ifadelerini kullandı.

Adaylık için neden ısrarcı olmadı?

Adaylık için ısrarlı olmamalarının sebeplerinden bahseden Yavaş, "İnsanlar bizi 5 yıllığına göreve getirdi. Bu süreyi tamamlamak boynumuzun borcudur. Son güne kadar görevimizin başındayız. Tersi durumda Ankara halkı bizi asla affetmez. Sayı Binali Yıldırım için zamanında 'hem İBB Başkanı hem de Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak' diyorlardı. Bunu savunanlar şimdi bizim Cumhurbaşkanı yardımcılığımıza karşı çıkıyor. İdare hukuku profesörlerinin açıklamaları var. Ergun Özbudun hoca konuyu anlattı. İki görevin bir arada yürütülmesi mümkün. Cumhurbaşkanı yardımcısı olsak bile belediye başkanlığı görevimiz devam eder." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)