Mahkemeden Mansur Yavaş'a ret!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, katıldığı televizyon programındaki sözlerinden dolayı AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin hakkında açtığı manevi tazminat davası mahkeme tarafından reddedildi.

SİYASET 30.01.2020, 11:59
Mahkemeden Mansur Yavaş'a ret!

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin hakkında kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı manevi tazminat davası mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, avukatı Balkan Şencan aracılığıyla, katıldığı televizyon programında kendisini terör örgütleriyle beraber hareket etmekle suçlayan AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin'in avukatları katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın avukatı, müvekkilinin belediye başkanlığı için aday olduktan sonra karalama kampanyalarına maruz kaldığını, davalı AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin'in de katıldığı televizyon programında müvekkilini terör örgütleri PKK ve DHKP-C ile hareket etmekle suçladığını kaydetti.

Siyasi geçmişi de dikkate alındığında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın terör örgütleriyle hareket etmesinin söz konusu olamayacağını bildiren avukatı, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin'in beyanlarının iftira ve hakaret boyutunda olduğunu ifade ederek, davanın kabulünü talep etti.

Davalı AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin'in avukatı ise müvekkilinin sözlerinde hakaret içeriği bulunmadığını belirterek, "Gerek HDP yöneticilerinin, gerekse PKK'nın sözde yöneticilerinin seçimlerle alakalı beyanatları müvekkilimizin bu yönde ifade kullanmasına sebebiyet vermiştir. Sarf edilen sözler siyasi eleştiri boyutunda kalmış, hakaret boyutuna erişmemiştir." diye konuştu.

Davalı konumunda bulunan AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin'in avukatı, davanın reddini istedi.

Beyanların ardından hükmü açıklayan mahkeme, istinaf yolu açık olmak üzere davanın reddine hükmetti.

Yorumlar (0)