Mahir Ünal: 'Pis faşist' diyerek bana dayak attılar

40 sene evvel eğitim aldığı okulu ziyaret eden Mahir Ünal, "1980 evvelinde Milliyetçi Cephe hükümeti düştü, iktidara CHP geldi. Burada eğitim alanlardan bazıları Darende'ye kaçtı. Çünkü okul el değiştirmişti. Ben ise orta ikinci sınıfta okuyordum. 'Bana hiç kimse bir şey demez.' diyordum. Ben hiçbir yere gitmedim, ertesi gün kalktım ve okuluma geldim. Beni çevirdiler, 'Pis faşist. 'Çırpınırdı Karadeniz'i mi söylüyordun sen?' dediler. Bana orada dayak attılar." dedi.

SİYASET 09.04.2022, 20:54
Mahir Ünal: 'Pis faşist' diyerek bana dayak attılar

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, Yatırım Değerlendirme Toplantısı'na iştirak etmek üzere geldiği şehirde, toplantının ardından 40 sene evvel eğitim aldığı, o dönemler ortaokul olan Mükrimin Halil Lisesi'ni ziyarette bulunarak sınıfındaki sırasına oturdu.

Ziyaretin akabinde okul bahçesinde basın mensuplarına hatıralarını anlatan Ünal, çemen ekmek ve leblebi tozu yediği günleri çok özlediğini dile getirdi.

"'Pis faşist' dediler, dövdüler"

Ünal, pek çok öğretmenini anımsadığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"O zamanlar, 1980 evvelinde Milliyetçi Cephe hükümeti düştü, yine aynı gece okul da el değiştirdi. Hükümetin değiştiği gün ülkemizde her şey değişirdi. Şimdi gelmiş diyorlar ya yok efendim böyle oldu şöyle oldu... Hükümet düştü, burada okuyan büyüklerimizin hepsini kovaladılar, iktidara CHP geldi. Burada eğitim alanlardan bazıları Darende'ye kaçtı. Çünkü okul el değiştirmişti. Ben ise orta ikinci sınıfta okuyordum. 'Bana hiç kimse bir şey demez.' diyordum. Ben hiçbir yere gitmedim, ertesi gün kalktım ve okuluma geldim. Beni çevirdiler, 'Pis faşist. 'Çırpınırdı Karadeniz'i mi söylüyordun sen?' dediler. Bana orada dayak attılar." 

Ünal, ardından Kızılcaoba Mahallesi üzerindeki öğretmenevi inşaat bölgesi ile Güneşli Mahallesi üzerindeki Hacı Hasan Camii inşaat alanında incelemeler yaptı, yetkili kişilerden bilgi aldı.

Yorumlar (0)