Macron'un Ukrayna mesaisi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna-Rusya krizini konuşmak üzere Kiev'de, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi.

SİYASET 08.02.2022, 17:47 08.02.2022, 23:39
Macron'un Ukrayna mesaisi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna-Rusya krizine ilişkin diplomasi trafiğine devam ediyor.

Zelenskiy ile görüşmek için Kiev’de

Dün Moskova'da Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşen Macron, bugün Ukrayna'ya geçti.

Başkent Kiev'e giden Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy tarafından Mariinsky Sarayı'nda karşılandı. Karşılama töreninden sonra 2 lider yüz yüze görüşmeye geçti. 

Macron ile Putin arasında dün gerçekleşen 5 saatlik görüşmede, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan kriz ve Rusya'nın Avrupa ile yaşadığı gerilim değerlendirilmişti. 

“Gerilim tırmandırılmayacak”

Ukrayna meselesine diplomatik çözüm bulmak adına Moskova'ya giden Macron, Rus lider Putin ile 'mesafeli' bir görüşme yapmış, söz konusu görüşmeye 'uzun masa' damga vurmuştu. Birçok basın organında Putin-Macron zirvesi ti'ye alınırken, ortaya çıkan görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Bazı basın organlarında ise 'Aralarında hâlâ kilometreler var' ifadeleri ile bu görüntüleri okurlarına sundu.

Putin ile yaptığı görüşmeyle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Macron, ‘Görüşmeden şu neticeyi çıkardım, Ukrayna'da yaşanan gerilim daha fazla tırmandırılmayacak' açıklamasını yaptı.

Macron, Ukrayna lideriyle Zelenskiy ile görüşmek için geldiği Kiev’de gazetecilere demeç verdi ve bölgedeki tansiyona ilişkin 'Bir tırmanma olmayacağını gördüm' sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)