Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke gönderildi 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı’na fezleke gönderildiğini duyurdu. 

SİYASET 11.11.2021, 17:42
Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke gönderildi 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının düşürülmesi konusunda hazırlanan fezlekenin Adalet Bakanlığı’na gönderildiğini duyurdu. “Etkili eylem” ve “hakaret” suçları sebebiyle dokunulmazlığının kaldırılması istemi ile oluşturulan belgelerin, bugün mesai bitiminden hemen önce Adalet Bakanlığı’na gönderildiğini duyurdu. 



Ne olmuştu? 

Meral Akşener’e Bingöl’deki esnaf ziyareti sırasında eşlik eden Lütfü Türkkan, Akşener’e tepki gösteren bir şehit yakınına hakaret ve küfür etmişti. Türkkan, bu durumu önce yalanlamış sonra da Meral Akşener ve İYİ Parti üyelerinden özür dilediği bir video yayınlamıştı. Bunun üzerine Bingöl’deki şehit yakınları dahil olmak üzere ülkenin pek çok şehrindeki şehit yakınları, Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İYİ Partili Türkkan, partideki görevinden alınmış ve yalnızca milletvekilliği unvanı kalmıştı.  

Yorumlar (0)