Liderlerin oy kullandığı sandıkta en çok oyu kimin aldığı belli oldu

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2 turunda oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açılmaya başladı. Liderlerin oy kullandığı sandıklarda kimin daha fazla oy aldığı belli oldu.

SİYASET 28.05.2023, 18:52 28.05.2023, 22:32 Şeyda Gül
Liderlerin oy kullandığı sandıkta en çok oyu kimin aldığı belli oldu

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2 turunda liderlerin oy kullandığı sandıklarda kimin daha yüksek oy aldığı belli oldu.

Kılıçdaroğlu'nun oy kullandığı sandıkta en çok oyu kendisi aldı

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda başkentte Arjantin İlkokulu'ndaki 4221 numaralı sandıkta Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte oy kullandı.

318 oyun 4’ünün geçersiz sayıldığı sandıktan Kılıçdaroğlu’na 224 oy çıktı. Aynı sandıktan Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ise 90 oy aldı.

Erdoğan’ın oy kullandığı sandıkta en çok oyu kendisi aldı

Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'ndaki 3279 numaralı sandıkta eşi Emine Erdoğan ile birlikte oy kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy kullandı. Sonuçları açıklanan sandıktan Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a 213 alırken Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 134 oy çıktı. Sandıktan çıkan 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Ak Partili Çelik’in sandığından Kılıçdaroğlu çıktı

AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, 1066 nolu sandıkta oy kullandı. 380 seçmeni olan sandıkta 279 oyun kullanırken en yüksek oyu 163 ile Kemal Kılıçdaroğlu aldı. Aynı sandıktan Recep Tayyip Erdoğan'a 110 oy çıkarken 6 oy da geçersiz sayıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda da Çelik’in oy kullandığı sandıktan en yüksek oyu Kılıçdaroğlu almıştı. Toplam 293 seçmenin oy kullandığı sandıktan Kemal Kılıçdaroğlu'na 162, Recep Tayyip Erdoğan'a 116, Sinan Oğan'a 6 oy çıkmıştı. Seçimlerden çekildiğini açıklayan Muharrem İnce'ye 1 oyun çıktığı sandıkta, 8 oy da geçersiz sayılmıştı.

Ak Partili Kirişçi’nin sandığından Erdoğan çıktı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş’ta Şehit İdari Ateşe Gelip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 2208 nolu sandıkta kullandı. 388 seçmenin kayıtlı olduğu sandıkta 324 seçmen oy kullanırken sandıktan en yüksek oyu alan 245 ile Recep Tayyip Erdoğan oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'na 74 oy çıkan sandıkta 5 oy geçersiz sayıldı.

Ak Partili Varank’ın sandığından Kılıçdaroğlu çıktı

Bursa'da Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için oy kullanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın sandığından Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Osmangazi ilçesindeki Şehit Bakım Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu’nda kurulan 3148 numaralı sandıkta 368 seçmenden 304’ünün oy kullandı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 190 oyla sandıktan birinci isim olarak çıkarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 114 oy aldı.

Oğan’ın sandığında kazanan Kılıçdaroğlu

Çankaya Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'ndeki 1276 numaralı sandıkta oy kulanan Sinan Oğan’ın sandığından çıkan oylar belli oldu. 321 seçmenin oy kullandığı sandıktan Kemal Kılıçdaroğlu 274 oy çıktı. Recep Tayyip Erdoğan'a 46 oy çıkan sandıkta 1 oy geçersiz sayıldı.

İnce’nin sandığında en çok oy Kılıçdaroğlu’na çıktı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara'daki Yaşamkent Şener Çakmak Anadolu Lisesi'nde 4617 nolu sandıkta oy kullandı. 358 seçmenin oy kullandığı sandıkta Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğluna'na 295 oy çıktı. Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a ise 59 oy çıkan sandıktan 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Yorumlar (0)