Liderlerden Samsun'da 'beraberlik' pozu

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. yılı kutlanıyor. Genç yaşlı binlerce vatandaş bugün erken saatlerde Anıtkabir’i ziyaret etti. Bugünün coşkuyla kutlandığı Samsun’da da törenler düzenlendi. Samsun'da liderler beraberlik pozu verdiler.

SİYASET 19.05.2019, 14:24 19.05.2019, 17:57
Liderlerden Samsun'da 'beraberlik' pozu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a giderek başlattığı kurtuluş mücadelesinin 100. yılı Samsun’da, Ankara’da, İstanbul’da ve yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Türk milletinin Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra gittikçe kötüleşen şartlarda, kurtuluş için çareler aradığı dönemde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Mayıs 1919 Cuma günü öğleden sonra Bandırma vapuruyla Samsun’a doğru yola çıkmasıyla bu mücadeleyi başlatması, ülkemiz tarihi açısından dönüm noktası oldu.

19 Mayıs’ın 100. yılını, liderler kişisel sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla kutladı. Bugün, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Samsun’da kutlama töreni düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı tarafından törene Meclis’te grubu bulunan HDP hariç tüm partiler davet edildi. Meclis dışından da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek davet edildi. Törene, İYİ Parti lideri Meral Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun katılmayacağı açıklamıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise törene katılacağı bildirilmişti. Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra düzenlenen Yenikapı mitinginin ardından ilk kez bir araya geldi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı İbrahim Çelebi katıldı.

Liderlerin mesajları

Liderler, sosyal medua hesaplarından 19 Mayıs 1919’un 100. yılını kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andı, başta gençler olmak üzere tüm milletin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Erdoğan, altında imzası bulunan ve bugüne özel hazırlanan bir fotoğrafı da mesajıyla birlikte paylaştı.

19 Mayıs 1919’un 100. yılında mesajına “O’nun yolunda” ifadeleriyle başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençli ve Spor Bayramı’nı kutladı. Kılıçdaroğlu, partisi tarafından hazırlanan, 19 Mayıs’ı anlatan ve kendi görüntülerinin de yer aldığı bir video klibi paylaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajı ise MHP tarafından paylaşıldı. Bahçeli, Türk gençliğini sevgiyle selamladığını, hepsini kucakladığını belirterek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Bahçeli’nin mesajında Ankara’daki “Devlet Bey” konağı önünde, şalvar, kasket ve yelekle çekilmiş fotoğrafı da paylaşıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Umutsuz durum yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiç umutsuz olmadım” sözlerini hatırlatarak, 100 yıl öncesini işaret etti. Akşener, “Umudumuzu kaybetmeden hep birlikte memleketimizi bu karanlık günlerden çıkaracağız” dedi ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Akşener, kendisi için hazırlanan ve Atatürk’ün görüntülerine yer verilen video klibi de paylaştı.

Jandarma ve Emniyet’ten özel klip

Öte yandan, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı özel hazırladıkları video kliplerle kutladı. Jandarma Genel Komutanlığı, bir milletin kaderini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle andı ve 19 Mayıs’ı kutladı.

Yorumlar (0)