"Liderin oğluyum diye bir şey yapmayacak mıyım?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Okçular Vakfı kurucularından Bilal Erdoğan, "Ben Türkiye'nin liderinin oğluyum diye hiçbir şey yapmayacak mıyım?" dedi.

SİYASET 03.10.2019, 12:04
"Liderin oğluyum diye bir şey yapmayacak mıyım?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Bilal Erdoğan, aldığı milyonlarca liralık yardımlar tartışma konusu haline gelen Okçular Vakfı'na kamu kurumlarından kaynak aktarılmadığını belirterek, "Devletin herhangi bir vakfın kasasına para aktarması imkansızdır. Ortak hizmet protokolü denen mevzuatta karşılığı olan mesele var. Kamu kurumu, kamuya yararlı kurumla ortak proje yapılabilir. Diyelim ki para harcanacak iş var, idare doğrudan kendisi yapar. Bunların hepsinin mevzuatı, kanunu var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye’de bizden önce vakıflar bu iş için kullanılmış, istismar edilmiş. Adı vakıf olan kurumların bazılarının sorgulanması gerekiyor. Ne olur insanlar sorgulasın? Bizle ilgili her şeyi üreten insanlar, o derneklerin ne vakıfçılık yaptığını sorgulasın. Mesela bir dernekte şunu tartıştık. Filanca hesabımıza şu kadar para yatırmış. Bunu geri verelim mi? Çünkü filancanın şöyle şöyle beklentileri olabilir. Ben bana bağış yapan insanların ne düşünerek bağış yaptığını bilemem ki. 17-25 Aralık’ta bir tane zimmet ithamı yok. Herhalde o olsaydı, 17-25 Aralık’ın polisleri, savcıları bunu bu işin içine koyardı."

"Hiçbir şey yapmayacak mıyım?"

"Ben Türkiye’nin liderinin oğluyum diye hiçbir şey yapmayacak mıyım?" diye soran Erdoğan, "Ben birisinin bir işini çözmek için bir kuruş alıyorsam bu rant amacıyladır. Devletin buna karşı önlemi mal beyanıdır. Ben 5 yıllık süreden daha kısa sürede bu mal beyanını verdim." diye konuştu.

Yorumlar (0)