Kuvvet komutanları o kapıdan içeri alınmayacak

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin idari bölümüne yönelik yeni bir değişiklik daha yapıldı.

SİYASET 05.07.2019, 14:05
Kuvvet komutanları o kapıdan içeri alınmayacak

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanlık Divanı, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Güvenlik Yönetmeliğinde değişiklik öngören taslağı kabul etti. Kabul edilen taslağa göre kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girişlerinde artık Şeref Kapısı'ndan giriş ve çıkış yapamayacak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması

Kabul edilen taslağa göre güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması genişletildi. Gizlilik dereceli birim ve kısımlarda çalışacak personel ve amirler hakkında yaptırılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında ilk kez veya yeniden kamu hizmeti ve görevlerine atanacak personel hakkında yaptırılacak. Sözleşmeli personel hakkında ise sadece arşiv araştırması yapılacak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması, kurum içi ve kurum dışından ilk kez başkan yardımcısı ve üstü unvanlara atananlar hakkında da yaptırılacak. Açıktan veya naklen atanan personelin yanı sıra başkan yardımcısı ve üstü unvanlara atanan personel de bu işlemler tamamlanmadan göreve başlayamayacak.

Güvenlik soruşturması sonucu beklenmeden işe başlanma yok!

İlgili personelin, acil hallerde atamaya yetkili amirin onayıyla güvenlik sonucu beklenmeden işe başlatılabileceği uygulaması ise son bulacak.

Güvenlik soruşturmasında olumsuz sonuç çıkarsa ne olacak?

Yaptırılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumsuz sonuç çıkması durumunda, kişinin TBMM'de (Türkiye Büyük Milletk Meclisi) çalıştırılıp çalıştırılmamasını inceleyecek olan Değerlendirme Komisyonunda, Koruma Daire Başkanı da bulunacak.

Ana bina basın toplantı salonuna milletvekilleri dışında katılan ziyaretçilere, tutulacak tutanağa istinaden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giriş yasağı konulmasının kurulda değerlendirileceğine yönelik hüküm de iptal edildi.

Meclis Şeref Kapısı giriş çıkışları da düzenlendi

Kabul edilen taslağa göre, Meclis Şeref Kapısı girişlerine ilişkin madde düzenleme yapıldı. Buna göre, kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, Meclise girişlerinde artık Şeref Kapısı'nı kullanamayacak.

Diğer taraftan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giriş ve çıkışlarda verilen geçici görevli araç giriş kartlarında da düzenleme yapıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu olmayan ancak temsili bulunan partilerin, milletvekili olmayan MKYK ve PM asli üyelerinin kullandığı bir araca da bu kart verilecek.

Yorumlar (0)