"Kumpas kuruyorlar, Çin Seddi'ni getirin yıkarız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasına ilişkin, "Malum bizlere kumpas kuruyorlar. İsterseniz Çin Seddi'ni getirin yıkıp geçeceğiz. Bir partiye kumpas kurmak doğru bir şey değildir." dedi. 

SİYASET 26.11.2019, 13:49 26.11.2019, 23:35
"Kumpas kuruyorlar, Çin Seddi'ni getirin yıkarız"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de bir araya geldiği ve Erdoğan'ın bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik iddialar hakkında açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, Malum bizlere kumpas kuruyorlar. İsterseniz Çin Seddi'ni getirin yıkıp geçeceğiz. Bir partiye kumpas kurmak doğru bir şey değildir. Senin görevin ne? Memleketin dünya kadar sorunu var. Önündeki en büyük engel olarak bizi görüyor." dedi.

"82 milyonun oyuna talibim"

Türkiye'de sorun yaşayan herkesin sorununa talip olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Sorunu olan bir ülke, geleceğe güvenle bakamaz. Hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlarımın oyuna talibim. Beni sakın ola ki iktidar partisinin ve ona destek verenlerin taraftarı gibi bir siyasetçi gibi görmeyin. Ben onların izlediği politikanın memlekete sorun açtığını düşünüyorum. Onlar gibi düşünmüyorum. 82 milyonun oyuna talibim." ifadelerini kullandı. 

"Bir partiye kumpas kurmak doğru bir şey değil"

Kılıçdaroğlu, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiarına ilişkin, "Malum bizlere kumpas kuruyorlar. İsterseniz Çin Seddi'ni getirin yıkıp geçeceğiz. Kumpas kuracaksın eleştireceksin. Sana söyledim, laf edeceksen geleceksin karşıma. Senin bir sürü televizyon kanalın var. Bir ordu olarak gel tek başıma çıkacağım. Bir partiye kumpas kurmak doğru bir şey değildir. Senin görevin ne? Memleketin dünya kadar sorunu var. Önündeki en büyük engel olarak bizi görüyor. Sen kim oluyorsun da CHP'yi ağzına alıyorsun? CHP sıradan bir parti değil ki. Dünyanın en eski köklü partisinden birisidir CHP." şeklinde konuştu. 

"Başörtüsünden bir şeyler devşiremezsin"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç arasındaki tartışmaya ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bir tartışma olmuş parlamentoda. İki grup başkanvekili tartışıyorlar. AK Parti'nin grup başkanvekili özürü kabul ediyor. Bitmiş olay. Hala başörtüsünden bir şeyler devşirebilir miyim diye. Devşiremezsin. İki grup başkanvekili tartışıyor. Hala başörtülü kadını siyaseten istismar ediyor. Kadın grup başkanvekilini başörtüsü mü aklı mı temsil ediyor? Hala bunu anlama yeteneğine sahip değil. Kadın kadındır." dedi. 

"Haluk Bilginer hepimizin gururu"

Kılıçdaroğlu, New York'ta düzenlenen 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Haluk Bilginer'in "en iyi erkek oyuncu" seçilmesine ilişkin, "Haluk Bilginer hepimizin gururu oldu. Sinemamızın en önemli aktörlerinden birisi  Emmy Ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Şahsiyet dizisinin çekimine kim katkı vermişse hepsine yürekten teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

"EYT sorununu çözeceğiz"

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) meselesine değinen Kılıçdaroğlu, "Sen 46 yaşında emekli oluyorsun. Seçimi kaybetsem de diyor zaten kaybedeceksin. Kaybetmekten söz etmesi de başlı başına bir olay. O da görüyor ki artık Abbas yolcu gidecek. Sizin sorununuzu çözeceğiz. Sorunu istişare ile çözeceğiz. Sizin sorununuzu çözeceğim. Bu taahhütümü yazın bir yere bugünü de kaydedin. Kılıçdaroğlu şu tarihte bizim sorunumuzu çözeceğini vaadetti." diye konuştu. 

"Bu sene 299 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybetti"

Kılıçdaroğlu, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin, "Elmanın kestiğinizde iki yarısı vardır. Bir tarafı kadın bir tarafı erkektir. Kadına yönelik şiddete hep beraber karşı çıkmamız lazım. Kadına yönelik şiddeti asla ve asla kabul etmiyoruz. Sıradan bir kişi değildir kadın. Topluma sınıf atlatan kişidir kadın. İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2019'da 299 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. Kadına yönelik şiddeti azaltmanın yönü erkeğin eğitiminden geçer. Kadının ne kadar değerli varlık olduğunu anlatmamız lazım." açıklamalarında bulundu. 

"Öğretmenlerin maaşı enflasyonla büyük ölçüde eriyor"

Öğretmenliğin dünyanın bütün toplumlarında çok farklı bir meslek olarak kabul edildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Öğretmen kişileri eğitir onlara dünyayı tartışmayı öğretir. Öğretmen bir toplumun ufkunu açan tek aktördür. Öğretmenlere her zaman saygı duymak zorundayız. Bir toplumu geri bıraktırmak istiyorsanız yapacağınız tek şey eğitim sistemini bozmak. Okuma-yazma oranı 1920'lerde yüzde 10.5 civarındaydı. Osmanlı niye battı? Bir öğretmen bütün bilgisini çocuğa veriyorsa mükemmel öğretmendir. Öğretmen ay başını nasıl getireceğim diye düşünmemeli enerjisini çocuğa vermeli. Öğretmenlerin maaşı enflasyonla büyük ölçüde eriyor.'' dedi. 

Yorumlar (0)