Kritik görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde işletme dostu bir mevzuatı uygulamaya koyacaklarını bildirdi.

SİYASET 15.11.2021, 21:24
Kritik görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyarette bulundu. Medya mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin akabinde Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Alın terini dökenin, üretime önem verenin, ihracat yapanın, esnafın, tüccarın, sanayicinin, hiç kimsenin kendini bir başına hissetmemesi gerektiğini dile getiren CHP lideri, bu maksatla TOBB'u ziyarete geldiklerini dile getirdi.

Ülkemizin altın teriyle ve üretimle kazanacağına ve büyüyeceğine işaret eden Kılıçdaroğlu, bu gerçekleştirildiğinde ülkemizin hızlı bir şekilde büyütülebileceğini ifade etti.

"Tek dertleri ihracat"

"Onların hakkını savunmak, önlerindeki engelleri bir bir kaldırmak, korumak için CHP olarak elimizden geleni yapacağız." diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz iktidara geldiğimizde işletme dostu uygulamaları hayata geçiriyor olacağız. Onların önündeki tüm engelleri kaldırıyor olacağız. Halkı yoksullaştırıp 'İhracat yapacağım.' diye inat eden bir anlayışla karşı karşıyayız. 'Ne kadar fazla yoksul olursa o kadar fazla ihracat yapacağız ve para kazanacağız.' diye mantığa sığmayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu yanlış."

"Ekonomi kitabın ortada"

Kılıçdaroğlu, ülkemizin yoksullaşmasının, ekonomide kayıplar vermesi manasına geleceğini ifade etti.

Ülkemiz fakirleştiği için iç piyasa talebinin de düşeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bugün ülkemizin içinde bulunduğu dramlardan birinin de bu olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı, şöyle konuştu:

"İç piyasada yurttaşa, memura, işçiye, emekliye para vermiyorsunuz. Esnaf para kazanamıyor. Bu insanlar nasıl alışveriş yapacak? İç piyasada ciddi bir kriz söz konusu. Saçmalıklarla ve zırvalıklarla karşı karşıyayız. Ekonominin kitabı yazılmış... Bu tarz bir anlayışa daha önce hiç denk gelmedim. Eğer ihracat isteniyorsa, iç piyasanın büyümesi isteniyorsa, ülkemizin itibar kazanması isteniyorsa her alan üretim yapan güçlü bir sosyal devlet olma yolunda ilerlemeliyiz. Bu zırvalıklarla, "Ekonomiyi iyi bilirim, bu işin kitabını yazım.' demekle olmuyor. Yazdığın kitabın ne olduğu ortada. Türk lirası dolar karşısında eriyor, işte senin kitabın."

"Bizi dinlesinler"

Alın teri akıtana, iş imkanı yaratana, üretene her daim saygı duyduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, bunların önündeki tüm engelleri ortadan kaldıracaklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Bu saçmalıklarla, bu zırvalıklarla itibar kazanılmaz. Bize sabırlı bir şekilde kulak versinler. Türkiye'nin problemlerinin ne şekilde çözüleceğini, ne şekilde mücadele vereceğimizi, ülkeyi nasıl aydınlığa kavuşturacağımızı anlattık ve anlatmayı da sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)