Koronavirüs için erteleme istedi, kabul edilmedi!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Kadın Kolları Başkan Adayı Aysun Kılıçaslan Soku, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri dâhilinde dün düzenlenen kongrenin ertelenmesini istedi. Talebi kabul edilmeyen Aysun Kılıçaslan Soku, adaylıktan çekildi. Canan Kaftancıoğlu tarafından kongrenin iptal edilmemesi ise tepki çekti.

SİYASET 16.03.2020, 11:02
Koronavirüs için erteleme istedi, kabul edilmedi!

Türkiye'de şu ana kadar 18 koronavirüs vakası tespit edildi. Geniş katılımlı toplantılar, koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında iptal edildi ancak dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Kadın Kolları Kongresi düzenlendi. 

Başkan Adayı Aysun Kılıçaslan Soku, kongrenin ertelenmesini talep etti. alebi kabul edilmeyen Aysun Kılıçaslan Soku, adaylıktan çekildi.

"Önce insan önce sağlık diyerek çekildiğimi saygıyla duyururum"

Aysun Kılıçaslan Soku, "15 Mart 2020 pazar günü, halen koronavirüs açısından yüksek risk taşıyan bir tarihte gerçekleştirilecek olan 14. CHP İstanbul İl Kadın Kolu Kongresindeki başkan adaylığımdan kamu sağlığı adına, önce insan önce sağlık diyerek çekildiğimi saygıyla duyururum. Benim başkanlık adaylığım, örgütümüzden daha kıymetli değildir." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Kadın Kolları'nın şimdiki başkanı Yeşim Ağırman, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye tek aday olarak katılım gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun kongreyi iptal etmemesi büyük tepki çekti.

"Belki siyasi kariyerimi bitirdim ama yine olsa bu kararı verirdim"

Aysun Kılıçaslan Soku, adaylıktan çekilmesinin ardından Hürriyet'e yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"39 ilçeden gelecek kadın delegelerimizle böyle bir toplantının yapılmasının risk olduğunu düşündüm. Ben çekilmeseydim, salonda 310 kadın delege, 2 kadın aday ve 1 il başkanı ile sandık ve kapı görevlileri olacaktı. Ayrıca koridorda ve salonun önünde bekleyecek arkadaşlar vardı. 2 adaylı bir seçimde, nereden bakarsanız 400 kişilik kalabalık olacaktı. Yani ailelerimizin, evlatlarımızın sağlığının korunması için birinin fedakarlık yapması gerekiyordu. Ben olmadığım için ne kadar az sayıda kişi katılırsa, o kadar az tehlike olur diye düşündüm. Kendi siyasi kariyerimi geriye atıp, oraya gidecek kadınlarımızın, annelerimizin, evlatlarımızın sağlığını ön plana aldım. Belki siyasi kariyerimi bitirdim ama yine olsa bu kararı verirdim."


 

Yorumlar (0)