Koray Aydın'dan ittifak açıklaması

İYİ Partili Aydın, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile aynı ittifak içinde olup olmayacaklarına yönelik soruya, "Ortaklaşa bir hareket zemini oluşturmak, aslında demokrasinin bir gereğidir. Görüşmediğimiz tek parti HDP." şeklinde yanıt verdi.

SİYASET 04.07.2021, 19:01 05.07.2021, 16:06
Koray Aydın'dan ittifak açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Bursa'da bir otelde gerçekleştirdiği basın toplantısında partisinin gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

"Siyasete yeni bir anlayış getirdik"

Zamanlarının, saha organizasyonları ve yurttaşlarla iç içe geçtiğini belirten Aydın, şöyle konuştu:

"İYİ Parti yurttaşın dertleri üzerinden siyaset yapan yeni bir anlayışa geçilmesini sağladı. Sayın Meral Akşener bu siyaseti uygulamaya başlayalı 1,5 yıl oldu. Allah'a şükür şimdi bizi izleyen diğer partiler de var. Onlar da yavaş yavaş bizim siyasetimize uymaya ve ona uygun adım atmaya başladılar. Bu da demokrasinin asıl belirleyicisi olan oy veren yurttaşlarımızın dertlerinin, sorunlarının, isteklerinin gündeme gelmesi ve bu hususta iktidar üzerinde baskı uygulayan bir muhalefet yapısının da ortaya çıkmasını sağladı. Aslında biz İYİ Parti olarak Türk siyasetine ilkleri getiren bir siyasi partiyiz, siyaset tarzımız çok farklı. Nasıl farklı? Çünkü kurulduğumuz günden bu yana devamlı olarak gelişim gösteren ve yurttaşla iç içe olma anlayışının üstüne devamlı koyarak geliştiren bir yapı halindeyiz."

"HDP hariç tüm partilerle görüşüyoruz"

Hak arayışında olan her gruba karşı Meclis'te alan açtıklarını ifade eden Aydın, her hafta bir grubun problemlerini anlatmasına olanak sağladıklarını dile getirdi.

Toplantıda bir basın mensubu, Aydın'a, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile aynı ittifak içinde olup olmayacaklarını sordu.

Bu hususta diyalog halinde olduklarını aktaran Aydın, "Çünkü biz diyaloğu demokrasinin en önemli parçası olarak görüyoruz. Her parti aynı düşünmeyebilir fakat ülke meseleleri hususunda ortaklaşa bir hareket zemini oluşturmak, aslında demokrasinin bir gereğidir. Bu yönden biz o diyalog kapısını tüm partilere karşı açık tutuyoruz. Şu ana dek görüşmediğimiz tek parti HDP oldu, onu da hangi sebeple görüşmediğimizi açıkladık." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)