KKTC'yi tanımayan Pakistan'ın Türkiye Büyükelçiliği'nden merak uyandıran paylaşım

Pakistan'ın Türkiye Büyükelçiliği'nden bir heyetin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapacağı 3 günlük ziyaret öncesi, resmi olarak KKTC'yi tanımayan Pakistan'ın, söz konusu ziyareti duyurduğu resmi Twitter hesabında 'KKTC' sözünü kullanması dikkat çekti. Pakistan'ın KKTC'yi tanıyacağı iddia edilmişti.

SİYASET 11.07.2021, 16:29 12.07.2021, 15:44
KKTC'yi tanımayan Pakistan'ın Türkiye Büyükelçiliği'nden merak uyandıran paylaşım

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Pakistan'ın Türkiye Büyükelçiliği, 11-13 Temmuz 2021 tarihleri arasında konsolosluk heyetinin KKTC’ye 3 günlük ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Pakistan Büyükelçiliği’nden KKTC'ye ziyaret

Twitter’dan yayınlanan mesajda, 11-13 Temmuz arasında Büyükelçiliğin Konsolosluk Ekibi’nin, KKTC’ye 3 günlük ziyaret düzenleyeceği bildirilirken, söz konusu görüşmelerin mekân, saat ve tarih bilgilerine yer verildi.

‘Pakistan KKTC'yi tanıyacak’ iddiaları

Fakat, büyükelçiliğin yayınladığı paylaşımda dikkat çeken bir ifade yer aldı. Paylaşımda 'Turkish Republic of Northern Cyprus' (KKTC) sözlerine yer verilirken, Pakistan, resmî olarak KKTC'yi tanımıyor. Ancak bu paylaşım, Pakistan’ın bu anlamda bir adım atıp atmayacağına ilişkin merak uyandırdı.

Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'nden sonra beş ülkenin KKTC’yi tanıması gündem olmuştu. Rum basınındaki haberlerde Türkiye’yle birlikte Pakistan, Azerbaycan, Gambiya, Bangladeş ve Libya’nın KKTC’yi tanımaya hazır olduğu iddia edilmişti.

Yorumlar (0)