KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye, Kıbrıs Türklerini hiçbir zaman yalnız bırakmadı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’taki Türk halkının varlığını güvenli bir biçimde sürdürebilmesi için Türkiye ile bağların biraz daha pekiştirilmesini istediklerini ifade ederek, “Kıbrıs’ta yaptıklarından dolayı Türkiye de birtakım ambargo yemiştir fakat hamdolsun ki Türkiye, Kıbrıslı Türklerin daima yanında olmuştur” açıklamasını yaptı.

SİYASET 07.09.2021, 13:00 08.09.2021, 10:31
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye, Kıbrıs Türklerini hiçbir zaman yalnız bırakmadı

Bazı programlara katılmak amacıyla Türkiye’de bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Konya’ya geldi ve basın mensuplarıyla Selçuklu Kongre Merkezinde buluşarak bazı açıklamalar yaptı.

“Türkiye ile daha da iç içe olmamız gerekiyor”

Türkiye ile beraber Kıbrıs’ta büyük bir mücadele verdiklerini aktaran Ersin Tatar, “1974’ten sonra devletimizin kökleşmesi ve cumhuriyetimizin kabul görmesiyle beraber Kıbrıs’ta da önemli bir yapı meydana gelmiştir. Türk Hükümetinin desteğiyle birlikte şu anda büyük bir mücadele verirken, bir defa daha buradan Türkiye’ye teşekkür etmek istiyorum. Kıbrıs Türk halkının gücünü, varlığını, bekasını, geleceğini güvenli bir şekilde tamamıyla sürdürebilmesi için Türkiye ile bağlarının pekiştirilmesini istiyoruz. Çünkü küçülen dünyada, bütün bu politikaların uygulanması konusunda Türkiye ile daha iç içe olmamız ve daha da yakınlaşmamız gerekiyor.Türkiye bugün 85 milyon ama yarın 100 milyon. Böyle dev bir ülkenin yanında, küçük bir adada Kıbrıs Türk halkının var olması yalnızca bu ana kıtadaki güce ve işlere bağlıdır” sözlerini kullandı.

“Türkiye, daima Kıbrıs’ın yanında olmuştur”

Türkiye’nin her yerinde yatırımları, yolları, her türlü teknolojiyle başarılarını gördüklerini ifade eden Ersin Tatar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Küçücük bir adada bu başarıların yansıması Kıbrıs Türk halkına güvenli bir gelecek, mutluluk ve refah sunabilecektir. Şu anda olan budur. Çünkü Türkiye gerçekten büyük bir devlet. Bu devletin farklı öncelikleri de olabilir ama hiçbir zaman Kıbrıs Türklerini yalnız bırakmamıştır. Kıbrıs’ta yaptıklarından dolayı Türkiye ambargo da yemiştir. Daha fazla ekonomik problemler de yaşamıştır fakat hamdolsun ki Türkiye, Kıbrıslı Türklerin daima yanında olmuştur. Çünkü Türkiye, Kıbrıs’ı bir milli dava kabul etmiştir. Türkiye ile Kıbrıs’ta tamamen uyum içerisinde çalışmanın huzuru içerisindeyim. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye ile hiç gerekmeyen açıklamalarla ortalığın gerildiği dönemin geride kaldığını, şu anda tam tersine çok iyi ilişkilerin yaşandığı bir dönemde olduğumuzu söyleyebilirim. Dolayısıyla kader, gönül birliğiyle, gelecek dönemde de bir arada olmayı umuyoruz”

Düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Tatar’a Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Milletvekilleri Esin Kara, Orhan Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile AK Parti İl Başkanı Hasan Angı eşlik etti. 

Soru cevap etkinliğinden sonra toplantı, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Yorumlar (0)