Kılıçdaroğlu’nun memurlara yaptığı çağrıya Erdoğan’dan sert cevap

Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, memurlara seslendiği konuşmasında “18 Ekim’den itibaren iktidarın illegal isteklerini yapmayın” çağrısında bulunmuş ve bu çağrısı siyaset dünyasında çok konuşulmuştu. Bugün AK Parti Eskişehir Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na “Sen kimsin?” diyerek tepki gösterdi.

SİYASET 23.10.2021, 14:50 23.10.2021, 15:51
Kılıçdaroğlu’nun memurlara yaptığı çağrıya Erdoğan’dan sert cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Eskişehir Ticaret Odası Kongre Merkezi’ne gelerek AK Parti Eskişehir Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda açıklamalar yaptı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun memurlara yaptığı çağrıya tepki göstererek “Sen kimsin de benim memurumu tehdit ediyorsun? Ülkemin memurlarına sesleniyorum; sakın bu oyunlara gelmeyin. Siz memur olarak görevinizi yaptığınız müddetçe kimse kılınıza dokunamaz” sözlerini kullandı.

“CHP öğretmenleri, memurları tehdit etti”

Konuşmasında CHP’ye yüklenen Erdoğan; 2023’te sandıkları patlatmaya var mıyız? Durmak yok, yola devam, çok çalışacağız. 2023 yaklaştıkça CHP’nin başında olduğu muhalefetin provokasyonları artıyor. Her yöntemi deniyorlar. Bir dönem sığınmacılara karşı vatandaşlarımızı kışkırttılar, daha sonra gençlerimiz galeyana gelsin istediler. Kadrolu militanlarını öne sürdüler ve üniversite gençliğimizi provoke etmek istediler. Memurları, öğretmenleri tehdit ettiler” şeklinde konuştu.

“İşçi kardeşlerimiz işten atılıyor”

Erdoğan sözlerinde ayrıca, “Şu anda yönettikleri belediyelerde işçi kardeşlerimizi işten atıyorlar. Bunun bedelini tabi ki ödeyecekler. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Toplumumuzun CHP’nin yalan terörüne maruz kalmayan hiçbir kesimi yok.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinde kendi sosyal medya hesabında paylaştığı videoda bürokratlara seslenmişti. 18 Ekim tarihini milat olarak açıklayan Kılıçdaroğlu, bu tarihten itibaren yukarıdan gelen emirle yapılan illegal işlere bulaşan memurlara ‘emir aldım demekle kurtulamazsınız’ diyerek uyarı yapmıştı.

Yorumlar (0)