Kılıçdaroğlu'nun jet kutlamasına sert tepki!

ABD halkının yeni başkan olarak seçtiği Joe Biden'a ilk tebrik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmişti. AK Parti'den "jet kutlamaya" tepki geldi.

SİYASET 08.11.2020, 11:52 08.11.2020, 12:00
Kılıçdaroğlu'nun jet kutlamasına sert tepki!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ameriak Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı seçilen Joe Biden'ı ilk kutlayan kişi olmasına sert tepki verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter'daki tebrik mesajını gösteren Bülent Turan, kendi paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret ederek bir hatırlatmada bulundu. Erdoğan'ın 15 seçim kazandığını ve üstelik Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ülkesinin lideri olduğunu vurgulayarak, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı bir kez bile tebrik etmediğini belirtti. Bülent Turan paylaşımında "Sinyal verirken Kemal Kılıçdaroğlu gibi ol!" dedi.

Joe Biden başkanlık yarışı sırasında bir televizyon programında "Erdoğan'dan kurtulma" formülü vermiş ve İstanbul'da AK Parti'ye kaybettirildiği gibi ABD'nin Türkiye'deki muhalefeti desteklemesi gerektiğini söylemişti.

İstanbul seçimlerinde CHP ve İYİ Parti ittifak yapmış, ittifaka HDP de isimsiz olarak katılmıştı. Joe Biden Türkiye'deki Kürtlerin de desteklenmesi gerektiğini söyleyerek HDP'yi ön plana çıkarmıştı. Joe Biden, İstanbul seçimlerine işaret ederek, "Daha önce de yaptığım gibi, Erdoğan'ı hâlâ yenebilecek Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim alıp desteklemeliyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)