Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye yanıt gecikmedi 

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında MHP Lideri’nin konuşmasına cevaplar verdi ve gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu: “Tank-patent fabrikamız Katar’da peşkeş çekilirken biz itiraz ettik sense alkışladın.” 

SİYASET 22.06.2021, 17:39 23.06.2021, 16:06
Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye yanıt gecikmedi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hem gündemi değerlendirdi hem de MHP Lideri Bahçeli’ye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşması şu şekilde başladı: “Kavgayı değil barışı amaçlayan bir anlayışla yaşamak istiyoruz. Öfkenin ve intikam duygusunun olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bugün, Türkiye’nin tek bir kişinin iradesine bırakılmasının faturasını 83 milyon kişi ödüyor. Bizler hukuku, hakkı ve adaleti savunan tarafız. Bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz. Gaziantep ziyaretimde önemli isimlerin ‘Önümüzü göremiyoruz, endişe ediyoruz. Bizim endişemizi giderin.’ dediğine şahit oldum. Sizin iradenizle gelip sizi aydınlığa çıkartacağız.” 



İzmir’deki HDP binasına saldırı ve HDP’nin kapatılması  

Kılıçdaroğlu: “Haksızlık kime karşı yapılırsa yapılsın bizim görevimiz, haksızlığa karşı çıkmak. Demokrasi konusunda hepimizin duyarlı olması gerek. Bizim tarafımızda olmayan kişiler için de demokrasi istemeliyiz. Belediye başkanı olan arkadaşları uyardık. İzmir’deki gibi provokasyonların olabileceğini ve görevlerinin, halkı sükunete davet etmek olduğunu söyledik.” 



“Suriyeliler, Suriye’ye gidecek” 

“Bizim vatandaşımızın derdi ekonomi ve mutfak. İnsanlar bir etiketlere bir sofraya bakıyor ve fiyatların ne kadar yükseldiğini görüyor. Evlerde tencere kaynamıyor. Ülkemizde 10 milyondan fazla işsiz var. 19 senede ülke bu noktaya geldi. Antep’te vergisiz ve sigortasız Suriyelilerin çalıştırıldığını gördük. Bunların bir kısmı da asgari ücretin düşük ve ev kirasının yüksek olmasından şikayetçi. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum, Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz. Ortadoğu’yu barış içine sokacağız.” 



“Suçlu, devleti yönetenler” 

“Fiyatlar neden artıyor? Bu konuda suçlu, devleti yönetenler. Elektriğe, mazota, süte gelen zamlar kısa sürede etiketlere yansıyacak. Gübre fiyatları da felaket. Çiftçi nasıl geçinecek? Bunlar, devletin parasını yağmaladı, devletin hazinesine çöktü. Biz, 128 milyar dolar nerede, diye sorarken bu paraya kimler çöktü?” 



“MKE neden anonim şirket oluyor?” 

“Her şeyi satıp savurarak bugüne kadar geldi. Şimdi, satacak şeyler çok azaldı. MKE’yi satmaya kalkıyorlar. Tank-palet fabrikasını Katar’a peşkeş çektiler. Anadolu’nun ortasında kurulan ilk entegre silah fabrikasıdır MKE. Silah ve mühimmat üretir. MKE neden ve hangi gerekçeyle anonim oluyor? Bu fabrikalar Kırıkkale’de kurulurken orası 12 hanelik köydü şimdi şehir oldu. Erdoğan’ın tayfası, cumhuriyetten intikam almak istiyor. Dolara doymadınız mı? Şirketin anonime dönmesini istemeyenler için tek adres CHP’dir. İktidara geldiğimizde MKE Genel Müdürlüğü’nü de Kırıkkale’ye taşıyacağız.” 



“Feministler kızacak ama...” 

“Erdoğan, Azerbaycan’dan dönerken uçakta gazetecilere açıklamalar yaptı. O uçakta 13 gazeteci birden vardı. Bu gazetecilerden biri de Allah rızası için 83 milyonun merak ettiği bir soruyu soramadı. 10 bin dolar rüşvet alanın kim olduğunu soramadılar. Onlar gazetecilik yapamadı. Düşüncesini ve kalemini satandan gazeteci olmaz. Şimdi ben soruyorum: 10 bin doları alan kim? Çık da cevap ver. Cevap vermezsen adam değilsin. Feministler bu dediğime kızacak ama ne yapayım?” 



“Hakim misin savcı mısın avukat mısın sen?” 

Kılıçdaroğlu, Hadi Özışık’ın açıklamaları hakkında şunları söyledi: “Mafya ile siyasi ilişki yürüten bir yorumcu çıkmış açıklama yapıyor. Diyor ki masum olduğunu düşündüğüm binlerce kişinin dosyasını Soylu’ya götürdüm de hepsi görevine geri döndü. Sen hakim misin savcı mısın avukat mısın? Bunlar hangi dosyalar ve kimin dosyası? Bunlar, FETÖ borsası dediğimiz şeylerdir. Soylu bunları bedava mı yaptı? Yargının bu denli devre dışı bırakıldığını ve kirlendiğini görmemiştim. Bir de OHAL Komisyonu yapılmış. Bu adamı geri getirin, hepsi serbest kalacak. Harp Okulu öğrencilerinin ne suçu vardı? Onların paraları yok. Olsa verirler, üç gün içinde hapisten çıkarlar.” 



“Müzikten rahatsız oluyormuş” 

“Erdoğan, müzikten rahatsız olmuş. Çifter çifter maaş alan beslemelerinden rahatsız olmuyorsun da müzikten rahatsız oluyorsun. 10 bin dolar alan siyasetçiden değil, işsiz olduğu için çocuğunun yüzüne bakamayan babadan değil müzikten rahatsız oluyorsun. Sanatçıdan, müzikten ve sanattan rahatsız olan Erdoğan’ı gençlere teslim ediyorum. Gençler, önümüzdeki seçimde gereğini yapacaktır.” 



Bahçeli’ye yanıt 

“Bahçeli’yi muhatap almayı çoğu zaman doğru bulmam fakat bugün bir şeyler demiş. ‘Kılıçdaroğlu elini vicdanına koysun da söylesin kimin yanındalar? Bölücülüğün mü yoksa Türkiye’nin mi?’ demiş. Bu soru önemli. Ben ve tüm arkadaşlarımız ülkemizin bütünlüğünden yanayız. Biz, Katar’a peşkeş çekilen tank-palet fabrikamız için itiraz ederken sen alkışlıyordun. Biz, Süleyman Şah Türbesi’ni ve Türkiye Cumhuriyeti’ni düşmana teslim edenlerden değiliz. Biz, bayrağımızı bir hafta içinde yerine dikmek istiyoruz. Peki ya sen? Sen, bayrağı indirenleri alkışladın. Kim bölücü kim milliyetçi? Hangi ülke 250 bin dolara vatandaşlık satar? Bu milliyetçilik mi?” 

Yorumlar (0)