Kılıçdaroğlu'ndan 'Tezkere' çıkışı: Komando marşı söyleyen TÜGVA'cıları Suriye'ye gönder

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'e gönderilen Suriye ve Irak tezkereleri hakkında, "Meclis'te keşke bilgilendirme yapılsaydı. Torba tezkere yapmışlar. ‘Buna evet deyin' diyorlar. Sebep? gel, bir bilgi ver. 6 ay, 1 senelik tezkereler gelirdi. Şimdi 2 yıl neden 2 yıl?" ifadelerini kullanırken CHP lideri, tezkeredeki yabancı askerlerin Türkiye'de bulunma maddesi ile ilgili ise MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye sorular yöneltti.

SİYASET 26.10.2021, 15:49 26.10.2021, 15:52
Kılıçdaroğlu'ndan 'Tezkere' çıkışı: Komando marşı söyleyen TÜGVA'cıları Suriye'ye gönder

Partisinin grup toplantısında açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Şehir Hastanesi'nde görevli olan Dr. Rümeysa Berin Şen'in, nöbetin ardından geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmesiyle ilgili konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir sağlık çalışanının 36 saat çalışması kadro eksikliğinin olduğu anlamına gelir. Neden kadroları boş tutuyorsunuz? İnsan değil mi bunlar? Bu ülkede size her türlü imkanı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

“İktidarımızda askeri hastanelerin tamamı açılacak”

Tunceli'de şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun ölümüyle ilgili ihmal iddiasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Kim sorumlusu? Askeri hastaneler vardı eskiden; GATA vardı. Bu hastaneler niye kapatıldı? Dünyada hastanesi olmayan bir tek ordu var; o da Türk ordusu. Gerekçesi ‘İçeride FETÖ'cüler vardı.’ Niye askeri hastaneleri açmıyorsunuz. İktidarımızın ilk haftasında askeri hastanelerin hepsi açılacak" sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şu anda her evde araba var, kapıcıda da araba var, ikinci el araba yetişmiyor. Nasıl bu görmezlikten geliyorsun" ifadelerine tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen o telefonu, o arabayı alırken kaç TL vergi ödediğini biliyor musun? O şahıs, acaba yaşam kalitesi diye bir şeyin olduğunu biliyor mu?" dedi.

“Ekonomi allak bullak oldu”

Osman Kavala ile ilgili 10 büyükelçinin çağrısının ardından başlayan tartışmaların ekonomiye etkisiyle ilgili konuşan CHP lideri, "Son dönemde yaşadıklarımız, Türkiye'nin yönetilmediğinin en iyi kanıtı. Bakanlıkların devre dışı bırakıldığını işaret ediyor. Bütün kararların tek bir kişi tarafından alındığını işaret ediyor. Son olarak büyükelçiler gelişmesi. Ekonomi allak bullak oldu. Dolar ne oldu? Bunun faturası 84 milyon vatandaşın sırtına yüklendi. Devlet, bir kişinin iki dudağının arasına teslim edilemez. Dolar tırmandı, peki kimler kazandı? Kazanan; dolarla ihale alanlar, devlete borçla dolar verenler, dolarla geçiş ücreti alanlar. Ancak kaybeden 84 milyon. Kamunun toplam iç borcu 240 milyar dolar. Dolar 10 kuruş arttığında vatandaşın sırtına binen yük 24 milyar lira. Zam yağmurunu herkes biliyor" sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bir kara kışla karşı karşıyayız. Bir senede elektriğe 3 kez, kömüre yüzde 30,  doğalgaza 8, mazota 9 defa zam yapıldı. TÜİK'in verilerine göre salatalık 64, patatese yüzde 58, domatese yüzde 70 zam gelmiş. Cumhuriyet tarihinde asgari ücret daha önce hiç açlık sınırı altına düşmemişti."

Dış politikayla ilgili gelişmeleri değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Dış politikada nasıl oluyor da milli politika belirleyemiyoruz? Tayyip Erdoğan her şeyi ben bilirim diyor, aksini belirtenleri de düşman ilan ediyor" ifadelerini kullandı.

Suriye ve Irak tezkereleri: Neden 2 sene?

Meclis'e gönderilen Suriye ve Irak tezkerelerine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Keşke Meclis'te bir bilgilendirme yapılsaydı. Torba tezkere yapmışlar şimdi. 'Gelin evet deyin' diyorlar. Niye? Gel, bir bilgi ver. 6 ay, 1 senelik tezkereler gelirdi. Bu kez 2 yıl, neden 2 yıl? Hemen herkesi papağan gibi görmek gibi bir alışkanlıkları var. Senin her söylediğine evet dersek, neden farklı parti kuruyoruz? Biz iki sene içinde huzurlu bir şekilde Suriyeli kardeşlerimizi göndereceğiz diyoruz, beyefendi ise 3,5 milyon göçmen az geldi biraz da İdlib'den gelsin. Neden, hangi gerekçeyle? Suriye'yle savaş yerine Suriye'yle barış. Büyükelçilikleri kesinlikle açacağız. Daha çok sığınmacı, mülteci istemiyoruz. Hiçbir polisimizin ve askerimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz. Komando marşları söyleyen TÜGVA'cılar var, onları gönder başkomutanları da Bilal Erdoğan olsun. Bir tane askerimizin burnunun kanamasını biz istemiyoruz" açıklamasını yaptı.

“Türkiye yönetilmiyor”

"Büyükelçiler krizi, Türkiye’nin yönetilmediğini göstermiştir. Ruh sağlığı problemi olan bir kişiye devlet teslim edilemez. El Kaide ve IŞİD militanlarını cezaevinden çıkarıyorsun, 2 askerimizi yakıyorlar, polis yakalıyor. Sonra adalete teslim ediyor, ama beyefendiyi serbest bırakmışlar. Kim girdi araya? Bir gazeteci yazınca yeniden tutukladılar. Işid ve El Kaide’nin banka hesaplarını niye incelemiyorsun? 42 şehirde örgütlendiğini biliyoruz neden müdahale etmiyorsunuz? Önce kendi toprağına bak.

“Bahçeli’ye soruyorum”

Yabancı askerlerin Türkiye'de konuşlanacağına ilişkin tezkerede yazan madde hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bahçeli'ye soruyorum; kim bu yabancı askerler? Yabancı askerler Türkiye'de konuşlanacak ve sen burada sen el kaldıracaksın. Söyle bakalım; sen mi milliyetçisin, biz mi? Türkiye toprağının yabancı askerler tarafından çiğnenmesini istemiyoruz. Eğer vatanseverseniz bu rezilliğe bir son verin. Yunan mı, Fransa mı, ABD mi, Taliban mı, kimi çağıracaksın? Bu yabancı güçler kim?" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)