Kılıçdaroğlu’ndan tezkere açıklaması: “Hayır diyeceğiz”

Bir televizyon programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, bundan sonra düzenlenecek olan bütün tezkere oylamaları sırasında “hayır” diyeceklerini ifade ederek, "Benim milliyetçiliğim bayrak ve vatandır. Biz kendi ülkemizde yabancı askerler istemiyoruz." dedi.

SİYASET 28.08.2022, 10:41
Kılıçdaroğlu’ndan tezkere açıklaması: “Hayır diyeceğiz”

Geçtiğimiz haftalarda Suriye tezkeresine “evet” oyu vermenin Cumhuriyet'e ihanet manasına geldiğini dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti ile fikir ayrılığına gelmişti. Tezkereye “hayır” oyu vermelerinin ardından açıklamada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, yaptıkları eylemin arkasında durduklarını ifade etti.

“Tezkerelere ‘hayır’ diyeceğiz”

Bir televizyon programında konu ile ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Kılıçdaroğlu'na sorulan sorulardan bir tanesi ise "Bundan sonrası için tüm tezkerelere ‘hayır’ oyu mu vereceksiniz?" oldu. Sorunun ardından ise Kılıçdaroğlu, “Bundan sonra yapılacak olan bütün tezkerelere parti çatısı altında hayır diyeceğiz.” dedi.

“‘Yabancı askeri istemiyoruz’ diyorlar, ‘tezkereye’ evet diyorlar”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Yabancı bir ülkeden Türkiye’ye asker gelmesine ‘hayır’ diyenler tezkere olunca ‘evet’ diyor. Eğer ki ‘Yabancı askerlerin burada olmasını istemiyorum’ diye düşünüyorlarsa tezkereye de ‘hayır’ oyu vermeleri gerekir. Biz bundan sonra yapılacak bütün tezkerelere ‘hayır’ oyu vereceğiz. Benim milliyetçiliğim bayrak ve vatandır. Kendi ülkemin içerisinde yabancı askerler olsun istemiyorum. Eğer yabancı bir ülke sınırından teröristler buraya uzanabiliyorsa tezkereye gerek yok zaten Birleşmiş Milletler'in bu konuda bir kararı bulunuyor. Yapacağınız tek şey uyarmak olacaktır. Irak’ta bu şekilde yapıldı. Tezkereyi farklı kişileri davet etmenin bir şekli olarak yapıyorsunuz. Hangi ülkenin askeri terör konusunda mücadelede bulundu? Türkiye tarafından terörle mücadele edilmesi fazlasıyla meşrudur." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)