Kılıçdaroğlu’ndan “Saray” çıkışı: “Ben meraklı değilim”

İzmir programı kapsamında Gaziemir’de açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben saraylara merakı bulunan bir kişi değilim. Benim tek bir merak alanım vardır, o da istiyorlarsa halkın evidir, onların sofrasıdır." dedi.

SİYASET 25.09.2022, 15:30 25.09.2022, 16:39
Kılıçdaroğlu’ndan “Saray” çıkışı: “Ben meraklı değilim”

Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı birinci etap temel atma törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada açıklamalarda bulundu. Törene, CHP liderinin haricinde CHP Genel Başkan Yardımcıları, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve vatandaşlar da katılım sağladı.

Pankartlar açıldı, cevap geldi

Gaziemir programı sırasında partili gençler tarafından Kılıçdaroğlu’na "Seninle mezara biz Kılıçdaroğlu" ve "Yürü bildiğin yolda, gençlik daima yanında" yazılı pankartlar açılırken, Kılıçdaroğlu da bu pankartlara yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Gençler sizlere teşekkür ediyorum. Benim umudum sizlersiniz. Ülkemizi çağdaş bir uygarlığa hep birlikte götüreceğiz. Bu konuda hiçbir endişem yoktur." sözleriyle cevap verdi.

“Benim merakım saray değil, vatandaşların evidir”

Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı birinci etap temel atma töreninde açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanımız tarafımıza bir tapu problemi olduğunu aktardı. Buraya ulaşmadan öncesinde de bu durumu konuşmuştuk. Engin Altay’a da durumu anlattım ‘bu problemi çözüme kavuşturun, fakat çözmeden önce İzmirlilere haber edin, parlamento sırasında İzmirliler de görebilsin’ dedim. Sizler ne kadar rahat ce huzur içerisinde bir hayat sürerseniz bizler de o kadar huzurlu hissederiz. Ben saraylara merakı olan bir kişi olmadım. Benim merak alanıma sadece eğer istiyorlarsa vatandaşın evi girer. Onların sofrasına oturmak, çayını kahvesini içmek, onların anlattığı fıkraları dinlemek ve güler yüzlerini görmek benim merakımdır." ifadelerine yer verdi.

“Birçok ilçede yeni bir İzmir için adımlar atıyoruz”

İzmir’in en güzel mahallelerinden bir tanesinin kurulduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün, İzmir’in doğa ve insan arasında sağladığı uyumuna yeni bir sayfa açılıyor. Gaziemir’de düzenlemeyi başlatıyoruz. Şu an da İzmir’in yaşlı yapıları kentimizin en temel problemlerinden bir tanesi. Biz bunu oldukça iyi görüyoruz. Yarım yüzyılı geçen bir zaman içerisinde meydana gelmiş bu plansızlığa ‘dur’ demek ise göründüğü kadar basit olmayacak. Biz bu problemi çözüme kavuşturmak, her İzmirlinin oturması gereken sağlıklı ve güvenli konutlara ulaşabilmesini sağlamak adına altı alanda, 248 hektarlık bölgede çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Örnekköy, Çiğli Güzeltepe, Ballıkuyu, Uzundere, Ege Mahallesi ve Gaziemir’de İzmir’in dönüşümünü yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz. Olan bütün gücümüzle genç bir İzmir inşa edebilmek adına uğraşıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)