Kılıçdaroğlu’ndan S-400 açıklaması

Kılıçdaroğlu: Patriotların alımıyla ilgili talebi karşılanmamışsa Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Türkiye'nin hakkıdır.

SİYASET 13.07.2019, 15:09
Kılıçdaroğlu’ndan S-400 açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, S-400 teslimatıyla ilgili, "Zamanında Patriotların alımıyla ilgili talebi karşılanmamışsa elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Bu, Türkiye'nin kendi hakkı ve hukukudur." açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi nedeniyle Ameriak Birleşik Devletleri (ABD)'nden gelen yaptırım tehditlerine sert tepki gösterdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "ABD Senatosu önce Türkiye'nin hangi coğrafyada bulunduğuna bir baksın. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya stratejik ve tehlikeli bir bölge. Türkiye kendi güvenliğini yurt içinde veya yurt dışında sağlamak zorundadır ve bunun için gerekli önlemleri almak zorundadır." değerlendirmesinde bulundu.

Katıldığı Çankaya Belediyesi Adalet Parkı açılışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi teslimatının başlamasının ardından, Amerikan Senatosundan ABD Başkanı Donald Trump'a yaptırım yapması yönünde gelen çağrıları, “ABD Senatosu önce Türkiye'nin hangi coğrafyada bulunduğuna bir baksın. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya stratejik ve tehlikeli bir bölge. Türkiye kendi güvenliğini yurt içinde veya yurt dışında sağlamak zorundadır ve bunun için gerekli önlemleri almak zorundadır.” şeklinde eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Zamanında Türkiye'nin Patriotların alımıyla ilgili talebi karşılanmamışsa elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Türkiye kendi bildiği yoldan devam edecektir. Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlaması hakkıdır ve de hukukudur.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)