Kılıçdaroğlu’ndan, “Lozan bayram olsun” çağrısı

Bursa’da gerçekleştirilen “Büyük Mübadil Buluşması” programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Antlaşması’nın önemine değinerek, “Meclis açıldığında Lozan Antlaşması’nın imzalandığı günün bayram olarak kutlanması için teklif sunacağız” dedi.

SİYASET 24.07.2022, 09:28
Kılıçdaroğlu’ndan, “Lozan bayram olsun” çağrısı

Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Nilüfer Belediyesi tarafından organize edilen Büyük Mübadil Buluşması programına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Lozan Antlaşması’nın “Türkiye’nin tapu senedi” olduğuna vurgu yaptı. Lozan Antlaşması’na yönelik karalayıcı açıklama yapan kişilerin Türkiye’yi sevmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, önemli mesajlar verdi. 

“Onlar ne cumhuriyeti severler ne de demokrasiyi severler”

Lozan Barış Antlaşması’nı eleştirenlere tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Onlar ne cumhuriyeti severler ne de demokrasiyi severler. Biz bu ülkeyi kurtarmak için yokluk içinde mücadele verdik. Kanlarımızı bu uğurda feda ettik. Dedelerimiz, o şanlı mücadele ile bu devleti kurdu. Bugün el ele vererek, ülkemizi daha da büyütme zamanı. Türkiye’yi hak ettiği noktaya ulaştırma zamanı. Biz bunun için mücadele edeceğiz” dedi. 

“Gelecek nesillerimizi daha bilgili ve donanımlı şekilde yetiştirmeliyiz”

Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı günün bayram olarak kutlanması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bizim çok büyük bir tarihimiz var. Bu tarihi yeniden, doğru bir şekilde yazmak zorundayız. Tarihi bilmek, anıları tekrar diriltmek demektir. Gelecek nesillerimizi daha bilgili ve donanımlı şekilde yetiştirmeliyiz. Lozan Antlaşması’nın ne kadar önemli bir adım olduğunu tüm gençlerimize izah etmeliyiz. Meclis açıldığında Lozan Antlaşması’nın imzalandığı günün bayram olarak kutlanması için teklif sunacağız” ifadelerini kullandı. 

“Göçmenleri kendi ülkelerine davul zurna eşliğinde yollayacağım”

Açıklamalarında yabancı göçmenlere ilişkin ayrı bir parantez açan Kılıçdaroğlu, “Bildiğiniz gibi ülkemizde milyonlarca Suriyeli göçmen var. Afgan göçmenler de bulunuyor. Size buradan bir kez daha söz veriyorum. Asla ırkçı bir tavır içerisine girmeden tüm göçmenleri kendi ülkelerine davul zurna eşliğinde yollayacağım. Kendi ülkelerinde hayatlarına devam edecekler. Elbette onların da insan olduğunu unutmuyoruz, asla ırkçı bir tavır takınmayacağız. Onların huzur ve barış içinde, kendi ülkelerinde yaşamaya ihtiyaçları var. Bu sebeple ilk onların ülkelerinde huzur ortamını tesis edeceğiz. Önce can güvenliği diyoruz elbette. Kendi ülkelerinde her türlü olanağı sunduktan sonra onları kendi ülkelerine uğurlayacağız” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)