Kılıçdaroğlu'ndan Kıbrıs ziyaretine sert eleştiri! "Devletin itibarına bakar mısınız..."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Kıbrıs ziyaretine yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "6 uçakla KKTC'ye gidildi. Hani tasarruf? Bunu yaparken pazar artıklarıyla beslenen milyonlar aklınıza gelmiyor mu sizin?" dedi.

SİYASET 17.11.2020, 14:39 17.11.2020, 14:46
Kılıçdaroğlu'ndan Kıbrıs ziyaretine sert eleştiri! "Devletin itibarına bakar mısınız..."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin KKTC gezisine grup toplantısında sert eleştirilerde bulundu.

KKTC gezisi için toplamda altı uçağın kaldırıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hani tasarruf? Bunu yaparken, bu ülkenin pazar artıklarıyla beslenen milyonlar sizin aklınıza gelmiyor mu ya?" şeklinde konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli satırbaşları şöyle:

"Devletin itibarına bakar mısınız..."

"Erdoğan ve Bahçeli Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için gidiyoruz demediler de 'Pikniğe gidiyoruz' dediler. Devletin itibarına bakar mısınız... Maraş'ta pikniğin yapıldığı yerlere iki defa gittim. Orada orduevi ve öğrenci yurtları var..."

"6 uçakla KKTC'ye gidildi"

"Peki nasıl gidildi? Bir uçak Erdoğan için, bir uçak Bahçeli, başka bir uçak heyetler, başka bir uçak Dışişleri için, iki uçak da korumalara ayarlandı ve böyle gidildi. Tasarruf nerede?   Bunu yaparken ülkede pazar artıklarıyla beslenen milyonlar aklınıza gelmiyor mu?"

"Bülent Ecevit'in adını bile anmadılar"

"Kıbrıs'a piknik yapmaya gittiklerinde ne Rauf Denktaş'ın ne de Fazıl Küçük'ün mezarına ziyarette bulunmadılar. Oraya piknik yapmaya gidiyorsan bunu sağlayan Bülent Ecevit'tir. Ecevit'in ismini bile anmadılar."

Yorumlar (0)