Kılıçdaroğlu’ndan “İmamoğlu” davası açıklaması: “Tek dertleri olmuş”

Partisinin Elazığ’da gerçekleştirdiği grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun yargılanacağı davanın hakimine “hukukun üstünlüğü” çağrısında bulundu.

SİYASET 20.09.2022, 14:59 20.09.2022, 16:33
Kılıçdaroğlu’ndan “İmamoğlu” davası açıklaması: “Tek dertleri olmuş”

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tatil olması sebebiyle, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarına grup toplantıları için talimat verdi. Her hafta farklı bir ilde halka açık şekilde gerçekleştirilecek olan toplantılarda ilk adres Elazığ oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından düzenlenen grup toplantısındaki açıklamalar ise şu şekilde:

“Siyaseti zenginleşme aracı olmaktan çıkaracağız”

Elazığ’da tarım yapılması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Allah tarım bakanına selamet versin. Tarımı düzeltmek adına Venezuela'ya gitmekte çare arıyor. Sen gelsene Elazığ'a. Ama onlar buralara gelmez ancak Venezuela'ya gider. Siz merak etmeyin Bay Kemal buralara gelecektir. 'Borçlarımı ödemekte zorluk yaşıyorum' diyen kişilerin ülke ortalama yüzde 77.3. AK Partililer açısından ise bu miktar yüzde 70.1. Öte yandan MHP'li seçmenin oranı yüzde 60.6. Bir vatandaş borçlarını ödeme konusunda zorluk yaşıyorsa gıdadan kesiyordur. Türkiye'yi bu sıkıntılardan çıkaracağız Allah'ın izniyle.

Bazı kişiler saraylarında oturur ancak gerçekleri göremez. Bu kardeşinizin vazifesi sarayda oturan o kişilerin problemi çözüme kavuşturmak değil. Benim vazifem bu topraklarda hayatını sürdüren sade vatandaşın beklediği adaleti, hukuku ve hakkını ona geri vermektir. Siyaseti zenginleşme yöntemi olmaktan uzaklaştırmak, vatandaşa hizmet düşüncesi konumuna getirirseniz bu insanlar kurtulmuş olacaktır. Bizim önceliğimiz budur.” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan EPDK’ya eleştiri: “Yasaya aykırı”

EPDK tarafından alınan elektrik vergisi kararına değinen Kılıçdaroğlu, “EPDK bir karar verdi, 'Fazla elektriği bana satacaksın, sana para vermeyeceğim.' Bakın bu durum elektriğe çökme vergisinden başka bir şey değildir. Bu sadece olağanüstü şartlarda uygulanacak bir eylemdir. Ortada bir savaş durumu yok. Yatırım sağlanmış, sen sonra enerjiye gelip çöküyorsun. Bu durum da bir suç. Adalete, hukuka ve anayasaya tamamıyla aykırı bir davranış.

Bu senenin ilk 8 ayı içerisinde KKM içerisinde olmak üzere ödenen toplam faiz 250 milyar lira. İlk ay içerisinde çiftçilerimiz verilen tutar 25 milyar lira. Esnafa ise 6 milyar lira gibi bir ödeme yapılıyor. Çiftçiye normalde ne kadar ödenmesi gerekiyordu? 134 milyar lira. Bu durum sadece çiftçinin alın terine göz dikmek demektir. Bu tutumların tamamı için düzenleme yapacağız. Malı götüren kişiler asla affedilmeyecektir.” şeklinde konuştu.

“Ben elektrik faturasını 3 milyon kişinin sesi olmak için ödemedim”

Ekonomik durumu kötü olan ailelerin elektrik faturasını ödeyemediğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Elektriğe bu sene yüzde 95 ile yüzde 200 arasında bir zam getirildi. Doğalgaza ise yüzde 164. Bakıyorum, memurun maaşı bu oranda artmadı. Kimin geliri bu oranda yükseldi de bu oranda bir yükü hanelere yüklüyorsunuz? Bir anne çocuğunu yatağa aç şekilde yatırıyorsa o kadının acısını kim anlayabilir? Ben zamanında elektrik parasını neden ödemedim? Elektriği kesilen 3 milyon 400 bin kişinin derdini açığa kavuşturmak içindi. Fakir aileler faturalarını ödeyemiyor. Sonra elektrikleri kesiliyor. Bu kişiler nasıl ısınma sağlayacak? Bu insanlar dertlerini dile getiremiyor, basının önüne çıkamıyorlar. Elektriği kesilen hanelere gittik. Şu an kaç evin elektriği kesildi saklıyorlar. 9 ay kadar bir süredir milletvekillerimiz devamlı olarak soruyor. Ancak tık yok, yanıt vermiyorlar.” dedi.

“Tek dertleri var o da İmamoğlu”

Grup toplantısı sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu adına açılan davaya değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Şimdi bir sıkıntıları bulunuyor, bu da Ekrem İmamoğlu... Ne şekilde bütün yetkilerini alabiliriz diye çabalıyorlar. Hakimleri değiştiriyorlar, daha sonra ceza vermesi adına bir hakim koyuyorlar. Bu hususta bir de uzman raporu bulunuyor ancak o hakiminde yeri değişti. Ben şu an buradan o hakime sesleniyorum. Yargı adına yüz karası olarak görülme düşüncen yoksa hukukun üstünlüğü neye göre ise kararlarını öyle ver. Saraydan gelen talimatlara göre değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)