Kılıçdaroğlu’ndan ilginç savunma: PKK’nın reklamını yapmak zorunda mıyım?

Kemal Kılıçdaroğlu, Gara bölgesinde şehit düşen Türk vatandaşlarının taziye paylaşımında “ Terör Örgütü PKK” ifadelerine yer vermeme sebebini,  "Ben terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değilim." ifadeleriyle açıkladı.

SİYASET 19.02.2021, 13:42 20.02.2021, 15:12 Hanife
Kılıçdaroğlu’ndan ilginç savunma: PKK’nın reklamını yapmak zorunda mıyım?

Sosyal medya hesabından hain terör örgütü tarafından kaçırılarak Gara bölgesine getirilen ve alçakça şehit edilen 13 masum vatandaşımız için taziye mesajı yayınlan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun, HDP ile var olan ilişkilerinin bozulmaması için "Terör örgütü PKK" ifadelerini kullanmaması büyük tepkilere yol açtı.

DEAŞ terör örgütüne onlarca kez "DEAŞ terör örgütü" şeklinde seslenen ancak PKK'dan bahsederken PKK diyemeyen Kemal Kılıçdaroğlu, bugün BBP ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Gara Operasyonu'nun ardından neden terör örgütü PKK'nın adını kullanmadığını açıkladı.

"PKK’nın reklamını yapmak zorunda mıyım"

Bölücü terör örgütüne söylenmesi gereken her şeyin söylendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Biz, bir terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz." diyerek sözlerine şunu ekledi, “Devletin diline uygun. MSB bölücü terör örgütü der, biz de kullanıyoruz. Bölücü terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz.” ifadelerine yer verdi.

Kılıçtaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde hesapları olan bütün terör örgütlerine karşı olduklarını, Türkiye'nin birliğinden ve bütünlüğünden yana olduklarını söyledi.


 

Yorumlar (0)