Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a “elektrik” tepkisi: Hesap uzmanıyım

Şanlıurfa'da çiftçiler için “bedava elektrik” sözünü yeniden dile getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal'in bir hesap uzmanı olduğunu Erdoğan unutuyor. Ben uzun süreler boyu bunu yaptım. Bütçe nedir? Plan nedir iyi bilirim" dedi.

SİYASET 13.01.2023, 16:15
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a “elektrik” tepkisi: Hesap uzmanıyım

Denizli’de Bozkurt Belediyesi Güneş Enerji Santrali Açılışı’na katılım sağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada açıklamalarda bulundu.

“Elektriği bedava ulaştırabiliriz”

Şanlıurfalı çiftçilerin en fazla şikayetçi olduğu durumun elektrik fiyatları olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bereketli bir Türkiye, bereketli bir ova. Bizim çiftçilerimiz elektriği neden bu kadar fazla bir tutara alıyor? Mazotu, ilacı ve gübreyi anladık, dışarıdan getiriliyor. Allah’ın güneşi bu bedava, neden bu kadar fazla rakamlara elektrik tüketiliyor? Oturduk konu ile ilgili bir hesaplama sağladık. Fark ettik ki eğer düzgün ve sağlıklı bir yatırım sağlayabilirsek çiftçilerimize elektriği bedava ulaştırabiliriz” ifadelerini kullandı.

“Engel çıkarılıyor”

Şanlıurfa’ya gittiği zaman bu konuyu dile getirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ben kendilerine şunu dedim, ‘Yerel idarelerle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize tahsis edin, Şanlıurfalı çiftçilerimize elektriği ücretsiz şekilde sağlayalım.’ Daha sonra Erdoğan’dan yanıt geldi. ‘Elinden tutan mı var?’ dedi. Elimden tutan kimse yok ancak engeller çıkıyor. Erdoğan’ın aklına gelmeyen bir şey var. Bay Kemal bir hesap uzmanıdır. Bunu Erdoğan bilmiyor. Ben bir hesap uzmanıyım.” dedi.

Yorumlar (0)