Kılıçdaroğlu’ndan dokunulmazlık çıkışı: Yapmazsanız namertsiniz

CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan dokunulmazlık dosyalarının görüşüleceği toplantı ile ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bende dahil olmak üzere bütün dokunulmazlıkları kaldırın. Eğer yapmazsanız namertsiniz" dedi.

SİYASET 10.01.2023, 14:47 10.01.2023, 14:57
Kılıçdaroğlu’ndan dokunulmazlık çıkışı: Yapmazsanız namertsiniz

Partisinin grup toplantısında konuşma yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iki milletvekilinin dokunulmaz dosyalarının görüşüleceği toplantıyı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Baş koyduğumuz yolda yürüyeceğiz”

HDP’nin hazine yardımı konusuna değinen Kılıçdaroğlu, “Hazine desteğine engel getirerek demokrasi dışı çalışmaları asla kabul etmiyoruz. Bu kişiler tehdit ediyorlar. Gücü elinde bulunduranlar etrafa tehdit saçıyor. Şimdi de İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP'li Ali Mahir Başarır için dokunulmazlıklarını kaldırmak üzere komisyonu bir araya getiriyorlar. CHP'li milletvekillerinin ben de dahil olmak üzere dokunulmazlıkları kaldırın. Eğer yapmazsanız namertsiniz. Bazı kişiler bizler dokunulmazlıklar üzerinden tehdit edeceklerini zannediyorlar. Korkmuyoruz, korkmayacağız, baş koyduğumuz yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Kendisini saraya kapatıp, memurları sarayda bir araya getirip kendisini destekletenlerin bunları bilmesi gerekiyor.” dedi.

“Biz her şeyi görüyoruz”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Kalemini satmamış ve haber peşinde giden namuslu bütün basın mensuplarına şükran borcumuz var. Basın özgürlüğünün sistemde olmadığını ve sansüre maruz kaldığını hep beraber görüyoruz. Bizler kalemini satanları da sahip çıkanları da görüyoruz” şeklinde ifade etti.

“Yoksulluğun bu denli derin bir hale gelmesi işte budur”

Kişi başına düşen gelir rakamının baskı altında açıklandığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak yönetime geçtiğinde Türkiye'de kişi başına gelir toplamda 12 bin 582 dolardı. Şu an 9 bin 485 dolara kadar geriledi. Her bir vatandaştan 3 bin 97 dolar alındı. Peki, 12 bin 582 dolardan 9 bin 485 dolara bu düşüşü kim yaptı? Ancak bu soruyu dile getiremezsiniz. Yoksulluğun bu denli derin bir hale gelmesi işte budur” dedi.

Ülkücülere seslendi: “Sizin yeriniz CHP’dir”

Sinan Ateş suikastına değinen Kılıçdaroğlu, “Akıtılan bu kan yerde kalmayacaktır. Kapısına giden polislere hakarette bulunan kişileri sen önce bir teslim edeceksin. CHP içerisinde ciddi oranda bir ülkücü varlığı bulunuyor. Çünkü ülkücülük demek vatanseverliktir. Biz Sinan için adaleti sağlayacağız. Bahçeli bunu bilmelidir. Tank paleti sizler ellerinizle Katarlılara verdiniz. Biz tank paleti onlardan alıp ülkücülere teslim edeceğiz. Ülkücülere buradan sesleniyorum. Sizin olmanız gereken yer CHP'dir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)