Kılıçdaroğlu’ndan “bilgi” vurgusu: Ekonominin kavramı olmalı

Türkiye'nin ekonomi sürecini bilgiye dayalı şekilde ilerletmesi gerektiğine işaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “21. yüzyılın ekonomi kavramı bilgi ekonomisidir” dedi.

SİYASET 19.01.2023, 14:35
Kılıçdaroğlu’ndan “bilgi” vurgusu: Ekonominin kavramı olmalı

Gaziantep Ticaret Odasına ziyarette bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oda üyeleri ve sanayicilerle görüşme sağladı. Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Türkiye, teknoloji devrimini kaçırmamalıdır” dedi.

“Akıl akıldan üstündür”

21. yüzyılın en önemli alanlarından birisinin çip olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Artık dünyada söz sahibi olanlar çip üreticileridir. Ekonomi alanı 21. yüzyılda artık bilgi ekonomisi haline gelmiştir. Artık kaba güç sona erdi, yakında beyaz ve mavi yakalılar da ortadan kalkacak. Bundan sonrası için bilgiye dayalı ekonomi süreci içerisine Türkiye'nin girmesi lazım." dedi.

Demokrasisi gelişme göstermeyen hiçbir ülkenin ileri gidemediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin gelişmesi demek düşünce özgürlüğüne karşı oluşturulan tüm engellerin ortadan kaldırılması demektir. Herkesle aynı düşünmemenin oldukça değerli olduğunu bilmemiz gerek. Farklı düşünceleri olduğu için insanları dışarı atamazsınız. Akıl akıldan üstündür." şeklinde konuştu.

“Türkiye’yi düşünmeliyiz”

İktidara geldiklerinde ilk yapacakları işin hasar ve durum tespit komisyonu oluşturmak olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "6 lider olarak biz bir karar aldık. Türkiye ile ilgili mevcut oranları bilemiyoruz. Yaklaşık 15-20 gün içimce hükümet önüne gideceğiz. Hasar ve durum tespit komisyonu oluşturulacak. Önümüze oranlar getirilecek ve öğrenmiş olacağız. İkinci yüzyılda bir hata yapma şansımız yok. Geçmiş dönemlerde sergilenen hataları geride bırakmalıyız. Artık kavgadan sıkıldık. Artık evlatlarımızı ve Türkiye'yi düşünmeliyiz” dedi.

Yorumlar (0)