Kılıçdaroğlu’ndan başörtü açıklaması: “Riski alıyorum”

Başörtüsü teklifi sebebiyle muhalif kesimler tarafından tepki alan Kemal Kılıçdaroğlu, bu gibi adımların bitmediğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, "Başarılı bir şekilde bu işin içinde çıkabilir miyim bilmiyorum. Ancak denemiş olacağım." dedi.

SİYASET 07.10.2022, 15:25
Kılıçdaroğlu’ndan başörtü açıklaması: “Riski alıyorum”

Başörtüsü çıkışı ile ilgili tarafına yapılan eleştirilere resmi Twitter hesabından yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu sadece yapılacakların ilk adımıydı” dedi.

“Siyasal esirler olmayacaksınız”

Paylaşımlarında genç muhafazakâr kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Ben genç muhafazakâr kadınlara buradan seslenmek istiyorum. Bu eril Bahçeli ve Erdoğan’ın siyaseti içerisine siyasal esir olmadığınızı ilk seçimde göstereceksiniz.

Ben de sizlere sözümü veriyorum. İktidara geldiğimizin ilk haftası içerisinde hem önerdiğimiz bu kanunu hem de İstanbul Sözleşmesi'ni Anayasa noktasında geçireceğim.” dedi.

“Eleştirilmeyi tabii ki bekliyordum”

Kendisini eleştirenlere yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Öte yandan beni eleştiren kişilere gelecek olursam, tarafımın eleştirilmesini tabii ki bekliyordum. Ve eleştirilerin hepsi başımın üzerindedir. Fakat inancım şudur ki, ekonomi ve adalet birbirleri ile fazlasıyla bağlıdır. Kardeştir.

Bu alanlar ikiz gibidir. Bir tanesi olmazsa diğeri de olmayacaktır. "Benimle misiniz" diyerek çağrı yaptığımda, tabii ki bu kanun teklifimin yalnızca ilk adım olduğunu düşünerek seslendim.

Daha büyük konular var ve bir bunları yürekli bir tutumla çözüme kavuşturacağız. Yeniden söylüyorum, yürekli bir şekilde çözüme ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

“Ne olursa olsun deneyeceğim”

Başarılı olup olmayacağını bilmediğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Ben siyasal yaşantımın sonuna geldiğimde, miras olarak arkamda sadece barışık bir Türkiye bırakmış olacağım. Enerjisini ve gücünü dünya ile rekabete girmek adına harcamaktan çekinmeyen bir Türkiye bırakacağım. Şu an bu riski almak mecburiyetindeyim. Ne olursa olsun deneyeceğim." dedi.

Yorumlar (0)