Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye 'Andımız' cevabı: Erdoğan’a telefon açarsın!

'Öğrenci Andı'yla ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Andımızın okunmasını istiyorsan, Erdoğan’a telefon açarsın. ‘Bu ant okunmadan biz bir araya gelemeyiz’ dersin” açıklamasında bulundu.

SİYASET 16.03.2021, 15:47 17.03.2021, 10:26
Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye 'Andımız' cevabı: Erdoğan’a telefon açarsın!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), partisinin düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorununun bulunmadığını ifade etti.


‘Vatandaşların sorunlarını çözmeye talibiz’

Türkiye’ye huzuru ve bereketi getirmenin mümkün olduğuna işaret eden Kılıçdroğlu, bunun gerçekleşebilmesi için de Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesi gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, vatandaşların arsında kimlik ve inanç ayrımı yapmadıklarını ifade ederek, “Biz devletin bütçesinden malı götürmeye talip değiliz. Vatandaşların sorunlarını çözmeye talibiz” dedi.

‘Bunları muhtarlara havale ediyorum’

Diğer taraftan muhtarların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini vurgulayan CHP lideri, muhtarlar aracılığı ile işsizliğin çözülmesi konusunda kendisiyle dalga geçildiğini de ifade ederek, “Bunları muhtarlara havale ediyorum” açıklamasında bulundu.

‘Sayın Erdoğan, Andımız’ın hangi cümlesinden rahatsızdır?’

Okullarda okutulan andın doğruluğu ve saygıyı çocuklara anlattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan, Andımız’ın hangi cümlesinden rahatsızdır? Çıksın bunu milletin önünde açıklasın. Ama açıklayamaz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu idğer taraftan, MHP lideri Bahçeli’nin açıklamalarını da hatırlatarak, “Bizim gibi Andımızın okunmasını istiyorsan, Erdoğan’a telefon açarsın, ‘Bu ant okunmadan bir araya gelemeyiz” dersin” diye konuştu.

‘Milletvekili sayısını 450'ye düşüreceğiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi reform paketini eleştiriler yağdıran Kılıçdaroğlu, milletvekili sayısını 450’ye düşüreceklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu seçim vaatlerini ise şöyle sıraladı: 

-Kamuda israf bitecek.
-Kamuda özel işletmeleri tekrar kamulaştıracağız.
-Milletvekili sayısını 450’ye düşüreceğiz.
-Saraylardaki lüks son bulacak
-Herkesin can ve mal güvenliği korunacak.
-Devlet yönetiminde bundan sonra liyakat tercih edilecek.
-Bağımsız olan kurumlara asla müdahale bulunulmayacak
-İç borçlanmada işlenen günahlar iktidarımız döneminde olmayacak. 
-Ekonomik ve Sosyal Konsey’e işlevsellik kazandıracağız.
-Bütçede tam olarak disiplin sağlanacak.
-Meclis’te Kesin Hesap Komisyonu kurarak 5 kuruşun dahi hesabını vereceğiz.
-Ulusal Vergi Konseyi kurarak, vergide adaleti sağlamış olacağız. 
-Sayıştay’ın artık evrensel kurallar çerçevesinde denetim yapmasını sağlayacağız. 
-Stratejik Planlama Teşkilatı kurarak, önümüzdeki 340-50 yılı planlayacağız.
-Paris İklim Sözleşmesi imzalamamız gerekiyor. Yoksa bunu imzalamadığınız süre zarfından Avrupa’ya gönderdiğiniz her şey için vergi ödemiş olacağız.
-Siyasi Ahlak Yasası'nı da mutlaka çıkarmak zorundayız.

‘Devleti yönetemiyorsun demektir’

Maddeleri tek tek sıralayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dış politikasına eleştiriler yöneltti. Son dönemde Türkiye ile Mısır arasındaki duruma işaret eden Kılıçdaroğlu, “Dün söylediğin sözleri bugün geri alıyorsan, devleti yönetemiyorsun” ifadesini kullandı.

Ülke olarak kavga etmedikleri kimsenin kalmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kim zarar görüyor? Vatandaş zarar görüyor. Mısır’la niye kavga ettin?” açıklamasında bulundu.

‘Erdoğan benden korkuyor’

Son olarak AK Parti’nin organize ettiği kongrelere eleştiride bulunan CHP lideri, sözlerini tamamlarken, “Gençlere şunu söylemek istiyorum. Erdoğan kimseden korkmaz sanıyorlar, Erdoğan benden korkuyor” dedi.
 

Yorumlar (0)