Kılıçdaroğlu’ndan “418 milyar dolar” çıkışı: Sayıştay’a seslendi

Sayıştay’dan bir randevu talep edeceğini dile getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimiz zaman 418 milyar doları görmezsem vazifenizi yerine getirmediğinizi anlamış olacağım. Eğer raporda görmezsem sizi yakarım" dedi.

SİYASET 31.01.2023, 14:34 31.01.2023, 14:47
Kılıçdaroğlu’ndan “418 milyar dolar” çıkışı: Sayıştay’a seslendi

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayıştay’a seslendi ve kendilerinden bir randevu talep ettiğini dile getirdi. İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar:

“Tek adam sisteminin bedelini hep beraber ödüyoruz”

Sistemin işleyişine eleştiride bulunan Kılıçdaroğlu, "Tek adam rejimi getirildiğinde ‘Türkiye'nin her bir sorununu kısa süre içerisinde çözüme kavuşturacağız' dediler. Daha sonra Erdoğan geldi ve oturdu. Şimdi de bu rejimin faturasını hep beraber ödüyoruz. Bu rejim herkesi mahvetti. Yaşananlar Türkiye Cumhuriyeti devleti adına bir beka problemi haline gelmiştir. Türkiye bu noktadan çıkmak mecburiyetindedir. TL değer kaybı yaşadığında cari fazla vereceğiz şeklinde konuşuyorlardı. Cari açık şu an 4 kat artmış durumda. Tek adam sisteminin bütün stratejisi çökmüş durumdadır" dedi.

Doğal gaz fiyatları ve asgari ücret

Doğal gaz fiyatlarında düşüşe gidilmesi gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, “Buradan bütün iş yeri ve konut sahiplerine sesleniyorum. Vergi ödüyorsunuz ancak size yüzde 80 oranında pahalı bir doğal gaz ödemesi yaptırıyorlar. Bunun çözüme ulaşmasını talep ediyoruz. 5,4 milyon insan açlık sınırından düşük maaşlar alıyor. Asgari ücretli kişilere sesleniyorum. İktidara geldiğimiz zaman görevim hiçbir asgari ücretlinin açıklanan açlık sınırından düşük maaş almayacağı sistemi oluşturmak" diye konuştu.

“2300’ün üzerinde soruna çözüm bulundu”

Altılı masanın duyurduğu ortak mutabakat metnine değinen Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz, altı lider bir görüşme sağladık. Devlet adına bir beka problemi durumu haline gelen tek adam rejimini değiştireceğiz. Demokrasiyi getireceğiz. Eğer altı lider görüşme sağlayıp 2300'ün üzerindeki probleme çözüm getirebiliyorsa, oybirliği sağlayabiliyorsa, bu ülkenin geleceği aydınlıktır" ifadesinde bulundu.

“Sizlere son bir şans daha vereceğim”

Konuşmasının devamında Sayıştay’a seslenen Kılıçdaroğlu şu ifadelerde bulundu: “Bu beşli çetelerin devlet hazinesi içerisinde aldıkları malları ve paraları geri alacağımın sözünü vermiştim. Ben bu çeteler ile mücadeleye başlamadan önce, dost meclisler tarafından çok defa uyarıldım. Mafyası var, paramiliterler var, diyerek beni uyarmak isteyen kişilerle görüştüm. Fakat benim mücadelem asla bitmeyecek. Bu konuda asıl endişe ne zaman başladı? Hazine'den çalınan bu paraların ardında düştüler. Daha sonra bu miktarın 418 milyar dolar olduğunu tespit edince suikast girişimleri ve karalama kampanyaları başlatıldı. Buradan, devletimizin temel taşlarından bir tanesi olan Sayıştay'a sesleniyorum. İktidara geldiğimiz zaman 418 milyar doları ortada olmazsa vazifenizi yerine getirmemişsiniz demek olacaktır. Rapor içerisinde görmezsem sizi yakarım. 3,5 ayın ardından iktidara geldiğimizde kendi raporlarımız ile karşı karşıya getireceğiz. Sizlere son bir şans daha vermek adına randevu isteyeceğim."

CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşmasını "Ben Kemal, geliyorum" ifadeleriyle bitirdi.

Yorumlar (0)