Kılıçdaroğlu’ndan 28 Şubat mağdurları açıklaması: Devlet helallik istemeli

28 Şubat günü öğretmenlikten atılan Sultan Kara’yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devletin, gerçekleştirdiği bu haksızlıklardan dolayı haksızlığa uğrayan kişilerle helalleşmesi gerekiyor" dedi.

SİYASET 07.07.2022, 16:38 07.07.2022, 17:28
Kılıçdaroğlu’ndan 28 Şubat mağdurları açıklaması: Devlet helallik istemeli

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile beraber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 28 Şubat aşamasında öğretmenlik mesleğinden çıkarılan Sultan Kara ve yakınlarına ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu, görüşmenin sonrasında açıklamalar yaptı.

“Öğretmenler mağdur edildi”

Gergin bir toplum olma yolunda gidildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Birbirini kucaklayan ve anlayan bir toplum olmamız gerekiyor. Bunu görmek istiyorsak öncülük etmemiz gerekiyor. Uğraş verilmesi lazım, geçmişten gelen yaraları tedavi etmek gerekli. Vatandaşlar mağdur hale getirildi, yaşadıkları durumlardan dolayı bizim helalleşmemiz lazım. Mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Eşim Selvi hanımla beraber bugün bir öğretmenimizin kahvaltısına davetliydik. Bizi içtenlikle kabul ettiler. 28 Şubat’ta yaşananlardan dolayı öğretmenimiz mağdur olmuştur. Sadece 16 ay kadar öğretmenlik mesleğini yapabilmiş. Çocuklara önem verdiğini bizlere anlattı. Evlatlarımıza nasıl kucak açtığını dile getirdi. 7 tane müfettişin kendisini sorguladığını söyledi. Daha sonrasında ise vazifesine o an son vermişler. Öğretmenimizde yalnızca çantasını almış ve sınıftan çıkmış. O anda çocuklara bu durumu yansıtmamak adına özel bir çaba sarf ettiğini anlattı" diye konuştu.

“Hep birlikte çalışmalıyız”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Meydana getirilen bu haksızlıklar hususunda devlet, haksızlığa uğrayanlarla helalleşmeli. Bu yapılan hata basit bir olay değil. Sonuçta burada etkilenen bir hayattan söz ediyoruz. Gelecekleri kararıyor. Yaşananların telafi edilmesi gerekiyor. Bu durumun telafi edilebilmesi içinde herkesin liderlik etmesi lazım. Geçmiş zamanlarda gördüklerimizin yeniden olmaması için çoğumuzun bir şekilde mücadeleye katılması gerek. Bu konuyu sistematik bir şekilde çözüme kavuşturmamız lazım. Mevcut stratejilerle ya da düşüncelerle değil. Tamamıyla sistematik olmamız lazım. Siz zaten bu problemleri çözüme kavuşturduğunuzda devlet olarak, o kişilerle zaten helalleşmiş olursunuz. Bizlerin de tek isteği bu. İsteğimizi gerçekleştirebilmek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)