Kılıçdaroğlu’na 8 sene sonra 17-25 Aralık fezlekesi

8 senenin sonrasında CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında oluşturulan fezlekenin “Gizliliğin ihlali” suçlaması ile açılan davanın da içerisinde bulunduğu ortaya çıktı.

SİYASET 06.10.2022, 16:44
Kılıçdaroğlu’na 8 sene sonra 17-25 Aralık fezlekesi

İçerisinde 34 milletvekilinin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığı’na taşındı. CHP lideri Kılıçdaroğlu adına 8 senenin sonrasında gelen 24’üncü fezlekenin “Gizliliğin ihlali” gerekçesiyle açılan dava çerçevesinde oluşturulduğu ortaya çıktı.

Ne olmuştu?

Edinilen bilgilere göre, 11 Şubat 2014 günü Kılıçdaroğlu, Meclis’te yapılan grup toplantısı sırasında bazı iş insanlarının ATV ve Sabah Gazetesi’nin satın alınması ile ilgili havuz oluşturulmaya çalışıldığına yönelik dair konuşmaların bulunduğu öne sürülen ses kayıtlarını dinletti.

Kılıçdaroğlu adına oluşturulan soruşturmaya Nisan 2014 günü kovuşturmaya sebep olmadığı kararı verilirken, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vekillerinin karşı çıkması sonrasında Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince verilen bu karar iptal edilerek, tekrar soruşturma açıldı.

Yorumlar (0)