Kılıçdaroğlu: Yerel yönetimlerdeki başarıyı iktidara taşıyacağız!

İstanbul’a çıkarma yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde gösterdikleri başarıyı iktidar yolunda da göstereceklerini ifade ederken, “Ülkeyi bütün sorunlarından arındırıp, güvenilir bir Türkiye inşa edeceğiz” açıklamasında bulundu.

SİYASET 27.03.2021, 15:20 28.03.2021, 14:15
Kılıçdaroğlu: Yerel yönetimlerdeki başarıyı iktidara taşıyacağız!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il ziyaretleri kapsamında bugün İstanbul’a çıkarma yaptı. Katıldığı bir törende CHP’li Belediyelerden övgü dolu sözlerle bahseden Kılıçdaroğlu, yereldeki başarının iktidarda da tecelli edeceğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başladığı Kirazlı-Halkalı metro inşaatında incelemelerde bulunan CHP lideri, “Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getirmek istiyoruz” diye konuştu.

‘Yereldeki başarımız genele işaret’

Kılıçdaroğlu, CHP’li bütün belediye başkanlarının 7 gün 24 saat hizmet için çalıştığını ifade ederek, “İktidara geldiğimizde Türkiye’yi belediyeler gibi başarılı yöneteceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Yerel yönetimlerde gerçekleştirilen başarılı işlerin genele işaret olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Cinsiyet eşitliğinin olduğu, herkesin işinin olduğu bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz” dedi.

‘İstanbullunun evine ucuz ekmek girmeli’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile beraber Halk Ekmek’in Hadımköy’deki tesislerini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, yoksulların ağırlıklı olarak İstanbul’da bulunduğuna işaret ederek, “1 milyonun üstünde yoksul ev var. Her İstanbullunun evine helal ve ucuz ekmek girmeli" diye konuştu.

‘Fırıncının ekmeğiyle işimiz yok’

Halk ekmek tarafından 1 TL’ye ekmeğin satıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Neredeyse 2 katı fiyatına fırında satılıyor. Fırınların da hangi maliyetlerle uğraştığını en iyi biz biliyoruz” dedi.

Fırıncının ekmeği ile işlerinin olmadığını vurgulayan İmamoğlu ise, “Bizim işimiz, İstanbullunun ihtiyaç duyduğu noktada ucuz ekmeği ulaştırmaktır” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)