Kılıçdaroğlu: Yeni bir sistem için oy isteyeceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli konularda mesajlar verdi. AK Parti'ye oy veren emeklilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Oy verirken vicdanınızı bir kez daha yoklayın." dedi. Eğitim alanında yapacakları atılımlardan ilkinin YÖK'ü kaldırmak olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, seçimle ilgili de konuştu. CHP lideri, "Yeni bir sistem için oy isteyeceğiz." dedi.

SİYASET 29.11.2022, 17:07 29.11.2022, 17:39 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu: Yeni bir sistem için oy isteyeceğiz

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. 

Grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda sadece CHP'ye oy verenlere değil, bütün vatandaşlara seslendiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Henüz karar vermeyen vatandaşlar da bizi dinliyor. Hangi partiye gönül verirse versin, bütün vatandaşlara sesleniyorum. Türkiye'nin ciddi problemleri var ancak bunlar çözümsüz değil. İşçi, memur, emekli ve daha birçok kesimden insanların yaşadığı sorunları akıl ve bilgiyle çözeceğiz." dedi.

"AK Parti'ye oy veren emekliler, iki elim yakanızdadır"

Türkiye'nin ekonomik olarak büyüdüğünü ancak emeklilerin bundan pay alamadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Çünkü bunu engelleyen bir kanun var, yüz karası bir kanun. Emekli kardeşlerim beni eleştirebilir ancak benim de sizi eleştirmeye hakkım olduğunu söyleyeyim. Büyümeden emeklilerin pay alamaması için kanun çıkaranlara oy vermeyin, yoksa iki elim yakanızdadır. Türkiye'de 14 milyon emekli var ve ülkenin büyümesinden pay alamıyorlar. Oy verdiğiniz kişiler bu kanunun geçmesi için ellerini kaldırırken ben karşı çıktım. Vicdanınızı bir defa daha sorgulayın." ifadelerini kullandı.

"YÖK'ü kaldıracağız"

Çıkarılan kanun hükmünde kararname nedeniyle rektör atamalarının bir kişinin iradesine bağlandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Üniversite hocaları, kendi okullarının rektörünü seçemiyor. Boğaziçi Üniversitesi ciddi bir sorunla yüzleşiyor. Atadıkları rektör kısa sürede ayrıldı. Sonra başka birini atadılar. Bu kişiler, o üniversitede profesörlük alacak kabiliyette bile değil. Koltuk peşinde koşan bilim insanı olmaz. İktidara gelince YÖK'ü kaldıracağız, üniversiteleri liyakati getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Daha adil bir düzen için oy isteyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan "Türkiye Yüzyılı" hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Her şeyi bildiğini ve yapabileceğini zannediyor. Söz veriyoruz, asla aday ya da bir siyasal anlayış için oy istemeyeceğiz. Yeni bir sistem için oy isteyeceğiz. CHP olarak aday için değil, daha adil bir düzen için oy isteyeceğiz. Hedefimiz sadece ülkeyi krizden çıkarmak değil. Türkiye'yi yapısal krizlerden koruyacak bir sistem oluşturmak. Son 50 yılı ekonomik krizlerle geçirdik ve artık gerçekten yorulduk." ifadelerini kullandı.

"Türkiye, sizin mülteci kampınız değildir"

3 Aralık'ta yapacakları vizyon toplantısında önemli açıklamalarda bulunacaklarına işaret eden CHP lideri, "Buradan dünyaya da seslenmek istiyorum: Biz, sizin mülteci kampınız değiliz. Türkiye toprakları, sizin çöplerinizi yığacağınız ve ucuz iş gücüyle kâr edeceğiniz topraklar değildir. Bu karanlığa mahkum olmayacağımızı vizyon toplantımızda haykıracağız." dedi.

Yorumlar (0)