Kılıçdaroğlu 'YaşamHak'ta: Karadeniz kadını neden siyasette yok?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'YaşamHak Projesi' tanıtım toplantısında, "Sivas'ta 500 TL'lik kömür yardımı yapılıyor, kuyruktakilerin yüzde 99'u kadın. Yoksulluğu bu şekilde sergiletmek hiç insani değil." dedi.

SİYASET 05.12.2020, 17:20 06.12.2020, 17:34
Kılıçdaroğlu 'YaşamHak'ta: Karadeniz kadını neden siyasette yok?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkentte 'YaşamHak Projesi' tanıtım toplantısında konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, tüm kadınlardan iki hususta beklentisi olduğunu vurgulayarak, "Tüm kadın kardeşlerimden iki şey istiyorum. İlki; 'Siyasi partiler kanununda cinsiyet kotası istiyorum.' demelisiniz. 'Politikada söz sahibi olmak istiyorum.' demelisiniz. 'Bu talebinizi reddedenlere de asla oy vermeyeceğiz.' diye. Yeri gelince de sokağa çıkacaksınız, yeri geldiğinde kongrelerde bunu belirteceksiniz. İkincisi; '21. yüzyılın Türkiye'sinde fakirliği yaşamak istemiyoruz.' demelisiniz." ifadelerini kullandı. 

Partisinin kadın kolları tarafından gerçekleştirilen 'Yaşamhak Projesi' kapsamında konuşan CHP liderinin açıklamaları şöyle:

"Demelisiniz ki, 'İster Kars'ta, ister Edirne'de olun, siyasi partiler kanununa cinsiyet kotasını hangi parti getirir ise ona oy vereceğiz' diye. Reddeden siyasi partiye de hep birlikte karşılık vereceğiz. Kuvvetinizin farkında olun, olağan dışı bir gücünüz var. Kadınlar birleştikleri zaman istedikleri her şeyi siyasilere yaptırabilirler.



"Karadeniz kadını çalışkandır, neden siyasette yoklar?"

Türkiye'de 306 kadın örgütü var. Aynı temennilerimi 306 kadın örgütüne de belirttim. Hakkınızdan söz edeceksiniz, etmelisiniz. Elinizden gasp edilen hakların geri verilmesini isteyeceksiniz. Karadenizli kadının ne kadar çalışkan olduğunu biliyoruz. Niçin politikada daha az yeri var? Bunun mücadelesinin verilmesi gerekiyor. 

Kadın fakirliği ile savaş vermek de bir hak. Fakirlik derinden aileleri vuruyor ise, bunun savaşını da vermek gerekiyor. Sivas'ta 500 lira değerinde kömür için metrelerce kuyruk oluştu. Fakirliği görmek istiyorsanız, o kuyruğa dönüp bakmalısınız. Kuyruktakilerin yüzde 99'u kadınlardan oluşuyor. Bunu da aşmamız gerekiyor. Kimsenin fakirliği sergilenmemeli. Onların yoksulluğunu sergilemek hiç insani değil. "


 

Yorumlar (0)