Kılıçdaroğlu yanıtladı: Yavaş mı, İmamoğlu mu?

Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayın programında, gündeme dair soruları cevapladı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın, muhtemel adaylar arasında olup olmadıklarına dair soruyu CHP lideri, "Öyle bir listemiz yok. Bunlar hiç görüşülmedi. Görüşülmeyen hususta bizim açıklama yapmamız yanlış olur." diye cevapladı.

SİYASET 28.08.2022, 01:05
Kılıçdaroğlu yanıtladı: Yavaş mı, İmamoğlu mu?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayın programında, gündeme dair soruları cevapladı.

Kılıçdaroğlu, "Altılı masa ikinci tur toplantılarına 2 Ekim 2022'de başlayacak. Siz o tarihte masada bulunan partilere cumhurbaşkanı adayı olmak istediğinizi söyleyecek misiniz?" sorusuna, "Hayır. Buna altı lider karar verecek. Yeri ve vakti gelince konuşulacak." cevabını verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, tekrar cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurduğunun anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Erdoğan karşısında yüzde 100 kazanacak bir aday olacak. Kimse endişelenmesin." şeklinde konuştu. 

İBB Belediye Başkanı İmamoğlu ve ABB Belediye Başkanı Yavaş'ın, muhtemel adaylar arasında olup olmadıklarına dair soruyu CHP lideri, "Öyle bir listemiz yok. Bunlar hiç görüşülmedi. Görüşülmeyen hususta bizim açıklama yapmamız yanlış olur." diye cevapladı. 

"Bir kişinin, bir siyasi partinin, devleti tek başına yönetme dönemi bitmiştir"

Kemal Kılıçdaroğlu, devleti liyakat ve adalet üzerine tekrar inşa edeceklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Tepedeki kişi, aynı zamanda liderlerle birlikte hareket edebilen bir kişi olmalıdır. Altılı masa halkın masasıdır. Halkın hangi kesimine sorarsanız sorun, her bireyi temsil eden bir kişi o masada muhakkak var. Bir kişinin, bir siyasi partinin, devleti tek başına yönetme dönemi bitmiştir. Altı parti olarak bir araya gelip, devleti tüm kurumlarıyla adalet üzerine, her kimliğe, her inanca, her düşünceye saygı duyarak tekrar inşa etmek mecburiyetindeyiz."

Seçimin ardından da altılı masanın faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Devletin tekrar inşası sürecinde tüm temel kararları altı liderin müşterek olarak alması gerekir. Anayasa değişiklikleri, Meclis iç tüzüğü değişiklikleri gibi..." dedi. 

"Yeri ve vakti gelince açıklayacağız"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağı sorusu üzerine CHP lideri, altı liderin 'yeri ve vakti gelince' kendi aralarında oturup görüşeceğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Bizim adayımız, devleti tanıyan, devleti bilen, adaleti, ahlakı, liyakati bilen, tüm vatandaşlara eşit davranan, ötekileştirmeyen, herkesin hayat tarzına, inancına, kimliğine saygı duyan, herkesi kucaklayan, yoksulların yanında olan, sosyal devlet anlayışını savunan, devletin kalkınmasını ve büyümesini isteyen, egemen kuvvetlere teslim olmayan, özellikle mal varlığı sebebiyle teslim olmayan, devletimizi onurla temsil eden bir kişi olacak."

"İmam hatipleri istismar hususu yapmak istiyorlar"

Şarkıcı Gülşen'in imam hatip liselilere yönelik ifadeleri sebebiyle tutuklanmasına dair soru üzerine Kılıçdaroğlu, sanatçının ifadelerinin yanlış olduğunu, özür dileğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Olayı saptırmak amacıyla çareler arıyorlar. Hemen hemen tüm hukukçular bunun tutuklanma sebebi olmadığını belirttiler. Siz birilerinden talimat alıp tutuklama yaparsanız problem orada büyür. İmam hatipleri istismar hususu yapmak istiyorlar." diye konuştu. 

Tutuklamanın talimatla yapıldığını öne süren Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri zaman imam hatiplere ilişkin bir tasarruflarının olup olmayacağına dair soruya, "Elbette olacak. İmam hatiplere en iyi eğitimcileri göndereceğiz. Oradaki evlatlarımızın en iyi şekilde eğitim almalarını sağlayacağız. Onları siyaset malzemesi yapmayacağız." cevabını verdi. 

Yorumlar (0)