Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1 senedir oturma eyleminde olan Şenyaşar ailesini ziyaret etti 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ziyaretinde, 276 gündür yani yaklaşık 1 senedir adliye önünde oturma eylemi yapan Şenyaşar ailesinin annesi Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ailenin annesi Emine Şenyaşar için “Adalet bekleyen annenin sesini neden duymuyorsunuz? En büyük acı burada.” ifadelerini kullandı.  

SİYASET 09.12.2021, 16:28 09.12.2021, 18:13
Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1 senedir oturma eyleminde olan Şenyaşar ailesini ziyaret etti 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, temaslarda bulunmak amacıyla Şanlıurfa’ya gitti. Öncelikle kentin simgesi haline gelen turistik mekan Balıklıgöl’ü ziyaret eden Genel Başkan, balıklara yem attıktan sonra Hz. İbrahim’in doğduğu mağara olduğuna inanılan yere gidip dualar etti. Bölge esnafını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ikram edilen isot ve pul biberin tadına baktı. CHP Lideri, isot baharatının çok acı olduğunu fakat eşinin bu baharatı yemeklerde kullanmaktan vazgeçmediğini dile getirdi. Sonrasında ise Göbeklitepe’yi ziyaret etti. 



Göbeklitepe’ye hayranlığını dile getirdi 

Kılıçdaroğlu ve CHP'li heyet, 12 bin senelik geçmişi olan Göbeklitepe’yi ziyaret etti. Ortaya çıkarılan eserleri inceleyen siyasiler, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Renkli ve keyifli anların ardından Kılıçdaroğlu, 276 gündür Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eyleminde olan Şenyaşar ailesini ziyaret etti. 



Oğluna 150 sene hapis cezası istenen anneyi teselli etti

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, silahlı bir kavgada eşi ile 2 oğlunu kaybeden; diğer oğlu için de 150 sene hapis istemine tepki olarak oturma eylemine başlayan Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemine başlayan Emine Şenyaşar ve ailesi, 276 gündür orada bulunuyor.  



Kendisini ziyaret eden Kılıçdaroğlu’na sarılarak göz yaşları döken acılı anne Emine Şenyaşar, yaşananları anlattı. Dava sürecini yakından izleyeceklerini ifade eden CHP Lideri, şu ifadeleri kullandı: “Adaleti bu ülkeye beraber getireceğiz. Failleri bulacağız. Hem adaleti hem de siyasi bağlantıları bulacağız. Vicdanı olan her bir kişi, Şenyaşar ailesinin yanında olmalıdır. Bu olan, sıradan bir dava değil. Bu olan, çocuklarını ve eşini kaybeden bir annenin feryadıdır. Kendisini insan olarak tanımlayan herkesin davayı takip etmesi gerekir. Bu davanın solu, sağı, partisi yok. Bu, adalet mücadelesi.” 



“Peygamberler şehrinde adaletsizlik şaha kalkmış” 

Kılıçdaroğlu: “Burası peygamberler şehri ama gelin görün ki adaletsizlik şaha kalkmış. Bu nasıl olabilir? Hakimler ve savcılar bunu çözecekler. Tüm bilgiler ortada ama kimse cesaret edip de adım atmıyor. Neden? Çünkü olayın içinde bir milletvekili var. Bu acılı anne sevdikleri için adalet istiyor. Yiten canları elbette geri gelmeyecek ama ateşi soğusun istiyor.” 

Yorumlar (0)