Kılıçdaroğlu ve Kavcıoğlu buluşması sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün kendi sosyal medya hesabında duyurmasının ardından saat 15.30'da Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. 90 dakika süren görüşmenin ardından konuşan CHP lideri önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 15.10.2021, 17:43 15.10.2021, 18:02
Kılıçdaroğlu ve Kavcıoğlu buluşması sona erdi

 Bugün Merkez Bankası Başkanı’nı arayarak randevu isteyen muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saat 15.30’da Şahap Kavcıoğlu ile görüştü. Görüşmede CHP liderine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Parti sözcüsü Faik Öztrak, ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Kuşoğlu eşlik etti.

Görüşmenin ardından basına bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 “Burası bağımsız ve fiyat istikrarından sorumlu olan çok önemli bir kurumdur. Bu kurumun bağımsız olması çok değerlidir.Biz sıcak siyasetin buraya müdahale etmesini asla istemiyoruz. Bu düşüncemizi de başkana ilettik.”

"Merkez Bankası bir Cumhuriyet kurumudur. Merkez Bankası’nın özerkliğine kimin müdahale ettiğini hepimiz biliyoruz. Mısır’daki sağır sultan bile biliyor. “Faiz oranları insin” diye talimat veren kişinin Erdoğan olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Bari Merkez Bankası’nın kurumsal kimliğine saygı duy.” 

45 günde korkunç bir değer kaybı yaşandı

“Merkez Bankası’nın yetkilerinin kararnamelerle alınarak başka bir kuruma verilmesini asla doğru bulmadığımızı ve söyledik. Biz Merkez Bankası kültürünün yok olmamasını istedik. Buranın iyi bir kadrosu bulunuyor. Kadronun korunması gerektiğine dikkat çektik. Merkez Bankası’nın kişiliğinin ve kimliğinin korunması açısından elimizden gelenleri yapabileceğimizi belirttik.”

 “Türk lirasının sürekli değer kaybederek dövizin kontrol edilmemesi herkes açısından bir sorun. Bu konudaki hassasiyetimizi ilettik. 45 günden bu yana Türk lirası, dolar karşısında tam yüzde 10 bir değer kaybına uğradı. Bunun yansımaları olacak ve sokaktaki insanlar çok etkilenecek.”

“Önümüzdeki kış vatandaşları zam yağmuru bekliyor. Fakirin hakkını korumak açısından bir fonun oluşturulması gerektiğini söyledim. Bu fon olmazsa, bu kış vatandaşlarımız için çok zor geçecek.”

“Buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık ve net çağrımdır. Lütfen Merkez Bankası’nın kurumsal kimliğine saygı göster ve Merkez Bankası’nın, faiz kararını sen değil, kararı liyakatli kişiler versinler. Eğer onlar bu kararı verebilirlerse o zaman dünyada da Merkez Bankası’na saygı gösterecektir.”

Yorumlar (0)