Kılıçdaroğlu: "Vaka sayıları yanlış... Tükenmişlik sendromundalar!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan sayıların "gerçek olmadığını" iddia etti. Kılıçdaroğlu, sağlık görevlilerinin de tükenmişlik sendromuna girdiklerini belirtti.   

SİYASET 08.09.2020, 13:10 08.09.2020, 13:22
Kılıçdaroğlu: "Vaka sayıları yanlış... Tükenmişlik sendromundalar!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosuna değindi. 

Kılıçdaroğlu, her gün Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarına inanmadığını kaydederek, sayıların aslında çok daha fazla olduğunu ancak gizlendiğini iddia etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) liderinin açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Koronavirüsün yayılmasını engelleyeceğiz"

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinden geçtiğini aktaran Kılıçdaroğlu, açıklanan sayıların çok daha yüksek olduğunu iddia ederek, bunun herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin sürdürüleceğine dikkat çekerek, tedbir alınarak hastalığın yayılmasının engellenmesi, virüsün bulaşması halinde gereken tedavilerin uygulanması gerektiğini ifade etti. 

"Hastaneler doldu"

Türkiye'nin sürecin başında bunları yaptığını ancak yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmaya devam ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, hastanelerin tıklım tıklım dolu olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, her şeyin başa sardığına dikkat çekerek, "Türkiye'nin iyi yönetilmediğini" ileri sürdü. 

"Bakan Koca tüm güveni yıktı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sürecin başında insanlara güven verdiğini ancak daha sonra tüm güveni yıktığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile..." ifadesini sert bir şekilde eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Bakan Koca'nın doktor olduğunu hatırlatarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan size ne talimatı veriyor?" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri, devlete olan saygınlığın ciddi derecede yara aldığını söyledi. 

"Sayılar gerçek değil"

Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan sayıların "gerçek olmadığını" iddia ederek, sağlık görevlilerinin de tükenmişlik sendromuna girdiklerini belirtti.   

Yorumlar (2)
Cengiz ALP 4 yıl önce
Bir muhalefet bu kadar ahlak yoksunu olur. Halka çağrı yapacağına, Türkiye iyi yönetilmiyor diyor. Neden? Vaka çoğaldığı için. Hastaneler tıklım tıklım diye nasıl keyiflenmiş. sen değilmiydin korona öncesi bu kadar hastane ne diye yapılıyor diyen ve sonra korona olunca neden bu hastaneler az diye soran. sen adamsan ben sultanım
cengiz galp 4 yıl önce
Cengizcim boş konuşmayı bırak. yazılanları mantığınla oku